Τρίτη , 28 Σεπτέμβριος 2021
Ο Μπομπ Μάρλεϊ, ο ύμνος του Άγιαξ και η ΑΕΚ

Ο Μπομπ Μάρλεϊ, ο ύμνος του Άγιαξ και η ΑΕΚ

Η αγάπη του Μπομπ Μάρλεϊ για το ποδόσφαιρο ήταν γνωστή και τελικά η… σχέση του μαζί συνεχίζεται ακόμη.

Πώς; Μέσω των οπαδών του Άγιαξ, οι οποίοι έχουν βασικά καθιερώσει σαν ύμνο τους, ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Τζαμαϊκανού. Έστω κι αν χρειάστηκε να φτάσουν στο… Κάρντιφ για να συμβεί αυτό.

Το 2008 η ομάδα της Ουαλίας έπαιζε στην έδρα της το τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη της σεζόν και αντίπαλος ήταν ο Άγιαξ. Το ματς έληξε χωρίς γκολ, οι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να φεύγουν, οι Ολλανδοί παρέμεναν στις θέσεις τους και ο dj του γηπέδου αποφάσισε να τους βάλει κάποια τραγούδια όσο θα περίμεναν για την αναχώρηση τους.

Το πρώτο που έβαλε, ήταν το Three Little Birds και… δεν το έβγαλε ποτέ, αφού οι οπαδοί του «Αίαντα» άρχισαν να το τραγουδάνε μαζικά και να χορέουν στο ρυθμό του. Ενθουσιάστηκαν, μάλιστα, τόσο πολύ, ώστε από εκεί και πέρα το τραγουδούσαν σε κάθε αγώνα, μέχρι που τελικά αποφάσισε να το καθιερώσει και ο dj της Johan Cruyff Arena, ενώ στο όλο σκηνικό ενεπλάκη και ο γιος του Μάρλεϊ.

Ο Κάι-Μάνι Μάρλεϊ το 2018 ήταν στις εξέδρες του γηπέδου του Άγιαξ για να παρακολουθήσει το ματς με την ΑΕΚ για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, κατεβαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο με ένα μικρόφωνο για να τραγουδήσει μαζί με τους οπαδούς.


Πηγή