Πέμπτη , 17 Ιούνιος 2021

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε… VAR στους αγώνες βόλεϊ

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έστειλε στην ΕΣΑΠ και στον πρόεδρό της, Παντελή Ταρνατόρο, επιστολή με την οποία προτείνει την εφαρμογή του replay σε όλα τα ματς της Volley League που έχουν τηλεοπτική κάλυψη.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τη Volleyleague, που σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε από μια λάθος απόφαση των διαιτητών στο τάι μπρέικ. Η νίκη πήγε τελικά στους «ερυθρόλευκους» με 3-2 σετ.

Αναλυτικά η επιστολή των «πράσινων»:

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε την πρόταση μας για βελτίωση της προκήρυξης του Πρωταθλήματος σχετικά με την ευελιξία που μπορεί να δίνεται στους διαιτητές κατά την διάρκεια τηλεοπτικών αγώνων.

Ειδικότερα στο άρθρο 10.5 προβλέπεται η χρήση της Ηλεκτρονικής Επιδιαιτησίας (Video Referee) μόνο για τους τελικούς αγώνες για τις θέσεις 1-2. Η πρόταση μας για έκδοση συμπληρωματικής προκήρυξης, και παράλληλο αίτημα προς όλους τους αρμόδιους φορείς (Ε.Ο.ΠΕ., Κ.Ε.Δ./ΕΟΠΕ, F.I.V.B κλπ}, είναι να επεκταθεί το άρθρο και να ισχύει σε όλους τους αγώνες που έχουν τηλεοπτική κάλυψη, ταυτόχρονα δίνοντας την δυνατότητα στους διαιτητές να συμβουλεύονται το τηλεοπτικό replay αντί του Video Referee.

Η ΕΣΑΠ οφείλει να καρπωθείτης ευκαιρίας, και να δράσουμε όλοι μαζί ευέλικτα προς όφελος του αθλήματος και του προϊόντος που αγαπάμε και υποστηρίζουμε. Η από κοινού επιθυμία τόσο του Συλλόγου μας όσο και του Ολυμπιακού ΣΦΠ για συνέχιση του αγώνα από το σημείο του ξεκάθαρου διαιτητικού σφάλματος και μετά θεωρούμε ότι δικαιώνει το αίτημα μας αυτό, εκφράζοντας παράλληλα την σύμπνοια που μπορεί να υπάρξει όταν πρόκειται για τέτοιου είδους εξόφθαλμες περιπτώσεις.

Εάν οι διαιτητές του αγώνα είχαν το δικαίωμα εκ της προκηρύξεως να συμβουλευτούν το τηλεοπτικό replay, θα είχαμε αποφύγει τα όσο ακολούθησαν και το περί δικαίου αίσθημα θα είχε ικανοποιηθεί.

Έχουμε αρχικά δικαίωμα, συμφέρον αλλά πάνω απ όλα υποχρέωση να προστατέψουμε το άθλημα και το προϊόν που όλοι μας δαπανούμε χρόνο, χρήμα και ενέργεια και να βελτιώνουμε συνεχώς τους κανονισμούς προς όφελος του.

Με την πεποίθηση ότι θα βρούμε μόνο συμπαραστάτες στο αίτημα μας αυτό, αναμένουμε την απάντηση σας.

Υ.Γ. Παρακαλούμε όπως η παρούσα σταλεί σε όλα τα μέλη της ΕΣΑΠ, καθώς και να τεθεί ως θέμα της ημερησίας διάταξης του επόμενου Δ.Σ.».

localStorage.clear();


Πηγή