Τρίτη , 25 Ιούνιος 2024

Συνάντηση Αυγενάκη και ΕΠΟ με εκπροσώπους FIFA και UEFA -Ενημέρωσε ότι γίνεται επαγγελματική η διαιτησία

Με τον Λευτέρη Αυγενάκη και αντιπροσωπεία της ΕΠΟ συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (31/5) οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA.

Είχε προηγηθεί τεχνική συνάντηση εργασίας με στελέχη του υφυπουργείου Αθλητισμού, για θέματα που άπτονται των νόμων και των υποχρεώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Οι εκπρόσωποι των δύο διεθνών Ποδοσφαιρικών Συνομοσπονδιών, Νοντάρ Αχαλκάτσι, Ρολφ Τάνερ, Λουκα Νικολα και Μάριος Γεωργίου, εξέφρασαν στον κ. Αυγενάκη τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή τους για την «εξαιρετικά εποικοδομητική και παραγωγική» -όπως δήλωσαν- 4ωρη συνάντηση, για τη «χρησιμότατη διαδικασία διαλόγου και συνεργασίας», η οποία θα συνεχιστεί τις προσεχείς εβδομάδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυγενάκης: Αναγκαιότητα για συνεχή συνεργασία της Πολιτείας με τις FIFA και UEFA

Ο υφυπουργός εξήρε με τη σειρά του την αναγκαιότητα για συνεχή συνεργασία της Πολιτείας με τις FIFA/UEFA, ώστε να αντιμετωπίζονται τα ζωτικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους ενημέρωσε για την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης (συζητείται στις 10 το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουνίου, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης), με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής συστήματος επαγγελματικής διαιτησίας στο ποδόσφαιρό μας.

Επιπλέον, παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 η προθεσμία εναρμόνισης των καταστατικών αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών με τις προβλέψεις των αθλητικών νόμων.

Νωρίτερα, στην τεχνική συνάντηση εργασίας, οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA, παρουσία των Ιάκωβου Φιλιππούση και Νίκου Μπάρτζη εκ μέρους της ΕΠΟ, είχαν ενημερωθεί αναλυτικά επί των προβλέψεων της αθλητικής μεταρρύθμισης (Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων, Προπονητές, ΕΠΑΘΛΑ, αναβαθμισμένη ΕΕΑ), έκαναν ερωτήσεις και έλυσαν απορίες τους.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού εκπροσώπησαν οι Βασίλης Κάκκος (διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού) και οι νομικοί σύμβουλοι, Λαμπρινή Κουσιωρή, Χριστιάνα Ανδινοπούλου, Παναγιώτης Παπανότης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή