Τρίτη , 18 Ιούνιος 2024

Τζένγκο: Επέστρεψε στην Ελλάδα το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού στίβου -Το μήνυμα που έστειλε [βίντεο]

Με κεντρικό πρόσωπο την Ελίνα Τζένγκο, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό, επέστρεψε την Τρίτη (23/8) στην Ελλάδα το τελευταίο γκρουπ της εθνικής ομάδας στίβου.

Η αποστολή που έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, γύρισε στην Ελλάδα με μεγάλες επιτυχίες και την τέταρτη θέση στον πίνακα μεταλλίων της διοργάνωσης. Σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά η Τζένγκο, με την πρώτη θέση στο αγώνισμά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη «γαλανόλευκη» αποστολή υποδέχθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (και «χάλκινη» στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό στίβου του 1982), Σοφία Σακοράφα, και η συγκίνησή της ήταν μεγάλη, όταν συνάντησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022. Η επικεφαλής της ομοσπονδίας αγκάλιασε τη νεαρή αθλήτρια, η οποία στις 2 Σεπτεμβρίου θα γιορτάσει τα 20ά γενέθλιά της, τη συνεχάρη και της ευχήθηκε να πετύχει πολλές ακόμη σπουδαίες διακρίσεις στο αγώνισμα, στο οποίο και εκείνη διέπρεψε.

Φωτογραφία: Intime-ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Φωτογραφία: Intime-ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Επίσης, η κυρία Σακοράφα χάρισε στην Τζένγκο ένα ακόντιο με την υπογραφή της και με το μήνυμα που έλεγε επάνω «Άμμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες», το οποίο σημαίνει «Εμείς όμως θα γίνουμε καλύτεροι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ χαιρέτησε ακόμη όλα τα μέλη της ομάδας και τους συνεχάρη για την προσπάθειά τους, η οποία έφερε την Ελλάδα στην τέταρτη θέση του πίνακα μεταλλίων του Ευρωπαϊκού.

Τζένγκο: «Mετά τις επιτυχίες που σημειώσαμε όλοι, ελπίζω η κατάσταση να βελτιωθεί»

«Ηταν μοναδική εμπειρία και ήρθε μια σπουδαία επιτυχία. Κατάφερα να φτάσω στο στόχο μου και σε αυτό βοήθησε και το ότι στη διάρκεια της χρονιάς πήγα σε πολλούς αγώνες στο εξωτερικό» είπε η Τζένγκο, η οποία μίλησε και για τις συνθήκες προπόνησής της.

«Δυσκολίες δεν έχω μόνο εγώ, αλλά όλοι οι αθλητές σε όλη την Ελλάδα και, μετά από τις σπουδαίες αυτές επιτυχίες που σημειώσαμε όλοι, ελπίζω η κατάσταση να βελτιωθεί. Ευελπιστώ για το καλύτερο για όλους» τόνισε ακόμη η νεαρή αθλήτρια, η οποία αναφέρθηκε και στον προπονητή της, Γιώργο Μποτσκαριώβ: «Ό,τι έχω καταφέρει, το έχω καταφέρει χάρη σε αυτόν και την δουλειά που κάναμε».

Φωτογραφία: Intime-ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Φωτογραφία: Intime-ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είπε αναφερόμενη στην Τζένγκο: «Είναι μεγάλη αθλήτρια, σεμνή και με τις οδηγίες του προπονητή της μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά».

Στο αεροδρόμιο μαζί με την επικεφαλής της ομοσπονδίας, βρέθηκαν η β’ ειδική γραμματέας, Βούλα Παχατουρίδου, το αναπληρωματικό μέλος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ, Ξένια Αργειτάκη, και το μέλος της ΕΠΥΑ, Λούλα Καρατζά.


Πηγή