Τετάρτη , 29 Μάιος 2024

Άστον Βίλα: «Ήταν το όνειρό μας η έξοδος στο Champions League», λέει ο Έμερι

Ο προπονητής της Άστον Βίλα, Ουνάι Έμερι, γιόρτασε μια «πολύ ξεχωριστή ημέρα» αφού ο σύλλογος της Premier League εξασφάλισε μια θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ποδοσφαίρου για πρώτη φορά από το 1983 και δήλωσε ενθουσιασμένος για το μέλλον της ομάδας του.

Η ομάδα των Γουέστ Μίντλαντς εξασφάλισε τη θέση του Champions League την Τρίτη, αφού η Τότεναμ γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα. Η Άστον Βίλα είχε κατακτήσει το παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών, πρόδρομο του Champions League, το 1982, αλλά δεν έχει παίξει στην ηπειρωτική διοργάνωση εδώ και 41 χρόνια.

Η Βίλα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στη βαθμολογία της Premier League με 68 βαθμούς, πέντε περισσότερους από την Τότεναμ, η οποία βρίσκεται στην πέμπτη θέση με ένα παιχνίδι να απομένει. 

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα σήμερα», είπε ο Έμερι στην ιστοσελίδα της Βίλα. «Ήταν το όνειρό μας όταν ξεκινήσαμε τη σεζόν να είμαστε εδώ. Το να παίξουμε Champions League είναι, μετά την Premier League, το καλύτερο. Και είμαστε πάντα υπεύθυνοι για την ιστορία εδώ, γνωρίζουμε ότι η ιστορία της Άστον Βίλα είναι τόσο μεγάλη και τόσο επιτυχημένη. Ξέραμε ότι η ευθύνη ήταν να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε το επίπεδό μας, να είμαστε απαιτητικοί και να ονειρευόμαστε.
Θέλω να απολαύσω περισσότερα και την επόμενη χρονιά, τώρα ξεκινά η νέα πρόκληση για εμάς. Να χτίσουμε ξανά μια ομάδα, να είμαστε δυνατοί και να ανεβάζουμε πάντα το επίπεδό μας. Αυτός είναι ο στόχος μας».


Πηγή