Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Έγραψε ιστορία ο Τζόκοβιτς στη Ρώμη: Πολυνίκης με 36 τίτλους Masters

Έγραψε ιστορία ο Τζόκοβιτς στη Ρώμη: Πολυνίκης με 36 τίτλους Masters

Έγραψε ιστορία στην Ρώμη ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου κατέκτησε για 5η φορά το τουρνουά της Ρώμης, επικρατώντας στον τελικό του Ντιέγο Σβάρτζμαν με 2-0 σετ (7-5, 6-3) και είναι πλέον ο αθλητής με τις περισσότερους τίτλους Masters (36) στα χρονικά του αθλήματος.

Ο Νόλε δεν έχει ηττηθεί ακόμη μέσα στο 2020 εντός κορτ και φρόντισε μετά τον αποκλεισμό του στο US Open να δώσει την απάντησή του κατακτώντας το σημαντικότερο τουρνουά προετοιμασίας πριν το Roland Garros.

Απέναντι στον Αργεντινό αντίπαλό του δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ. Από κει και πέρα έφτασε άνετα στο 2-0 για να πανηγυρίσει την 5η κατάκτηση του Masters της Ρώμης σε 10 τελικούς.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά είχε κατακτήσει το ATP Cup, το Australian Open, στο Ντουμπάι και στο Σινσινάτι και ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη εάν δεν είχε αποβληθεί (δικαιολογημένα) με default από το US Open.

Ο 33χρονος Σέρβος κατέρριψε αυτή την εβδομάδα το ρεκόρ παρουσίας σε εβδομάδες στο Νο1 του κόσμου, που κατείχε ο Πιτ Σάμπρας με 287, ενώ, πλέον, κυνηγά μόνο το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ (312). Συν το ότι έχει ξανά τους περισσότερους τίτλους σε τουρνουά Masters από οποιονδήποτε άλλο τενίστα.


Πηγή