Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έρχεται η ώρα του Βέρνμπλουμ

Από τις 16 Αυγούστου, όταν και πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, έχουν περάσει δύο μήνες και όσοι ζουν την καθημερινότητα της ομάδας, παραδέχονται πως o Πόντους Βέρνμπλουμ δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή που πρωτοείδαν να έρχεται ύστερα από τρεις μήνες διακοπών και δίχως την παραμικρή επαφή με την μπάλα.

Ο 32χρονος Σουηδός μέσος χρειάστηκε τον χρόνο του, ήταν εμφανές ότι ήθελε πολύ δουλειά για να επανέλθει σε νορμάλ επίπεδα, ωστόσο μετά και τη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος δείχνει να πατάει πολύ καλύτερα στα πόδια του και να θυμίζει τον ποδοσφαιριστή για τον οποίο ο Ιβάν Σαββίδης περίμενε επί δυόμιση μήνες, προσφέροντας γη και ύδωρ για να τον βάλει στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ.

Η απουσία του τραυματία Μαουρίσιο κάνει επιτακτική την ενσωμάτωση του Βέρνμπλουμ στον βασικό κορμό του «δικεφάλου». Στις πρώτες πρόβες της ενδεκάδας ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη, αυτός είναι που δοκιμάζεται περισσότερο ως παρτενέρ του Κάνιας στο δίδυμο των μέσων. Ο Σάχοφ, επίσης, είναι μια επιλογή για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά προς το παρόν ο Σουηδός έχει το προβάδισμα για να είναι αυτός που θα προσπαθήσει να μπει… στα παπούτσια του Βραζιλιάνου μέσου.

Ο «Βίκινγκ» του ΠΑΟΚ έχει «φάει με το κουτάλι» ντέρμπι και ντέρμπι στη μέχρι τώρα καριέρα του, ειδικά στη Μόσχα με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ πότε κόντρα στην Σπαρτάκ και πότε απέναντι την Ντιναμό, ωστόσο δεν έχει βιώσει ένα ελληνικό ντέρμπι, πολύ περισσότερο ένα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Πάντως, η εμπειρία του, το στυλ παιχνιδιού του, το πάθος του, μπορούν να φανούν καθοριστικοί παράγοντες σ’ ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Δύο μήνες μετά την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη μετράει μόλις 243 λεπτά συμμετοχής και δύο φορές βρέθηκε στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ, όταν ο Λουτσέσκου έκανε ολικό rotation, με Τσέλσι και με Άρη.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή