Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Έρχεται προς Αθήνα το Final 8 του Basketball Champions League

Έρχεται προς Αθήνα το Final 8 του Basketball Champions League

Το Basketball Champions League διεκόπη και αυτό λόγω κορονοϊού, όπως είχε συμβεί και με πολλές ακόμη διοργανώσεις στον χώρο του αθλητισμού, αλλά αντιθέτως με τη Euroleague, αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της σεζόν, έστω και το φθινόπωρο, με τη μορφή Final 8. Υποψήφια πόλη για να φιλοξενήσει την τελική φάση -και μεγάλο φαβορί, ήταν η Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, η πανδημία αλλάζει τα δεδομένα…

Το Ισραήλ μετρά 52.003 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 415 θανάτους. Με τα νούμερα να αυξάνονται, η ανησυχία όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και των οκτώ ομάδων που θα πάρουν μέρος στο F8 του BCL αυξάνεται. Η Χάποελ δεν είναι εύκολο να δώσει εγγυήσεις. Με άλλα λόγια, αυτήν τη στιγμή η έδρα της Χάποελ δεν είναι ασφαλής από αυτήν την άποψη.

Έτσι, η ΑΕΚ και η Νίμπουρκ, που παρεμπιπτόντως θα αναμετρηθούν στα προημιτελικά, αλλά και η Μπούργος, εκδήλωσαν ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση. Ωστόσο, σύμφωνα με τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, το γήπεδο της ισπανικής ομάδας είναι μικρό, οπότε η Αθήνα με την Πράγα μοιάζουν φαβορί αυτήν τη στιγμή.

Μάλιστα, η Ένωση έχει ένα προβάδισμα, καθώς έχει και την τεχνογνωσία από το εξαιρετικά πετυχημένο Final 4 του 2018. Επίσης, η ασφάλεια της ελληνικής πρωτεύουσας και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε ο κορονοϊός, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ καθιστούν την Αθήνα ως φαβορί για την ανάληψη του μίνι τουρνουά, σε περίπτωση που η διοργανώτρια Αρχή δεν προχωρήσει τελικά την επιλογή της Ιερουσαλήμ.

Μάλιστα, υπάρχει το σενάριο γα διοργάνωση με την παρουσία κόσμου, σε ποσοστιαία πληρότητα, ωστόσο αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα κάτι τέτοιο. Οι αμέσως επόμενες ημέρες θα κρίνουν τα πάντα και μένει να φανεί εάν το πρώτο μεγάλο μπασκετικό γεγονός της νέας σεζόν θα έρθει προς την Ελλάδα.


Πηγή