Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ήττα για τη Σέλτικ πριν τον επαναληπτικό με την ΑΕΚ

Με ήττα έρχεται η Σέλτικ στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ το βράδυ της Τρίτης καθώς έφυγε με το εις βάρος της 1-0 από την έδρα της Χαρτς. Οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο προβλημάτισαν στα μετόπισθεν, δείχνοντας ότι μακριά από το Σέλτικ Παρκ δεν είναι το ίδιο δυνατοί. Όπως και να έχει πάντως, πρόκειται για ένα έμπειρο σύνολο, και η ΑΕΚ θα πρέπει να δώσει και στη ρεβάνς την ίδια προσοχή για να ολοκληρώσει ό,τι ξεκίνησε στη Γλασκώβη και να πάρει την πρόκριση.

Με αλλαγές στο αρχικό σχήμα

Ο Ρότζερς φρέσκαρε την ενδεκάδα του για να ξεκουράσει βασικούς παίκτες ενόψει του αγώνα της Τρίτης στο ΟΑΚΑ, αφήνοντας στον πάγκο τους Ρόγκιτς, Εντσάμ, Εντουάρντ και Φόρεστ. Μάλιστα, πλάι στον Χέντρι στο κέντρο της άμυνας δεν τοποθέτησε τον Άγερ, ο οποίος δεν παίζει στη ρεβάνς λόγω καρτών, αλλά τον Σίμουνιτς, ένα αμυντικό δίδυμο που πιθανότατα θα παρατάξει ο Ρότζερς και στην Αθήνα, καθώς ο Μπογιάτα δεν είναι 100% έτοιμος.

Οι Bhoys δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι και στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαν προβλήματα απέναντι στη Χαρτς που πίεζε φέρνοντας την μπάλα εύκολα στην περιοχή. Καθώς τα λεπτά περνούσαν η Σέλτικ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, το οποίο παρέμενε σε υψηλό τέμπο, χωρίς καθαρές ευκαιρίες. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο πάντως, η Σέλτικ θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα όταν ο Γκρίφιθς πλάσαρε κάτω από τα πόδια τον Ζλάμαλ, αλλά ο Σμιθ έσωσε τη Χαρτς πάνω στη γραμμή. Γενικότερα το ημίχρονο βγήκε με τους παίκτες του Ρότζερς ανεβασμένους σε σχέση με το ξεκίνημα και την αριστερή πτέρυγα με τους Τιέρνι και Σινκλέρ να συνδυάζονται εξαιρετικά.

Δέχθηκε το γκολ και ξέμεινε από ιδέες

Η Σέλτικ μπήκε στο δεύτερο μέρος όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, με ενθουσιασμό, αλλά ο Ζλάμαλ έβγαλε σωτήρια με τα ακροδάχτυλα την προσπάθεια του Λούστιγκ στο 47′. Και από τη στιγμή που οι «Κέλτες» δεν έκαναν γκολ σε δύο περιπτώσεις, τιμωρήθηκαν λίγο αργότερα. Ο Σίμουνιτς «πούλησε» την μπάλα, ο Χέντρι νικήθηκε στη φάση και ο Λάφερτι με δυνατό σουτ με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας τη Χαρτς στο 57′ μπροστά στο σκορ (1-0).

Ο Ρότζερς αναγκάστηκε να περάσει στο παιχνίδι τους Φόρεστ και Εντουάρντ, ενώ λίγο αργότερα μπήκε και ο Ρόγκιτς, με τη Σέλτικ να ψάχνει την ισοφάριση. Αυτή, ωστόσο, δεν ήρθε ποτέ, με τους Bhoys να μην απειλούν ουσιαστικά από εκείνο το σημείο και μετά την αντίπαλη άμυνα και να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα για φέτος, πριν το ταξίδι τους στην Αθήνα.

Σέλτικ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Χέντρι, Τιέρνι, Μπράουν, Κουάσι (70′ Ρόγκιτς), Χέις (63′ Φόρεστ), ΜακΓκρέγκορ, Σινκλέρ, Γκρίφιθς (63′ Εντουάρντ).

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή