Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αγγλία: Έρευνα έδειξε πως το 5% των ποδοσφαιριστών σκέφτηκε κάποια στιγμή την αυτοκτονία -Σοκάρουν τα στοιχεία

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα που διεξήγαγε η «Ένωση Ποδοσφαιριστών Αγγλίας», σύμφωνα με την οποία το 5% των παικτών από τις πρώτες 4 κατηγορίες σκέφτηκαν κάποια στιγμή την αυτοκτονία.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας» (10/10) και πραγματικά τα στοιχεία δείχνουν πως υπάρχει μία αθέατη αλλά άκρως σημαντική πλευρά στο ποδόσφαιρο, που αφορά την ψυχική υγεία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε την περασμένη σεζόν με δείγμα 843 ποδοσφαιριστές από την Πρέμιερ Λιγκ και την EFL. Από τους 843 επαγγελματίες 40 εξ αυτών παραδέχθηκαν πως αντιμετώπισαν αυτοκτονικές τάσεις στο παρελθόν, με τον δόκτωρ Μάικλ Μπένετ, που αποτελεί σύμβουλο ευεξίας ποδοσφαιριστών, να χαρακτηρίζει τα νούμερα αυτά ενδεικτικά του πόσο σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην αθέατη πλευρά του βασιλιά των σπορ.

Αγγλία – έρευνα: Το 10% των ποδοσφαιριστών στο «Νησί» έχουν υποστεί bullying

Επίσης εντύπωση προκαλεί το ποσοστό των παικτών που δήλωσαν πως έχουν υποστεί bullying στη διάρκεια της καριέρας τους, καθώς το 10% από τους 843 το επιβεβαίωσαν.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας, το 12% των παικτών που πήραν μέρος ανέφεραν πως ένιωσαν πίεση ώστε να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ περισσότεροι από το ένα πέμπτο (189 παίκτες στο σύνολο) έχουν βιώσει εκτεταμένο άγχος, σε σημείο που να φοβούνται ότι κάτι άσχημο θα συμβεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή