Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Αγγλία: Με διακοπή πρωταθλήματος απειλεί η EFL αν το κράτος δεν βοηθήσει οικονομικά

Αγγλία: Με διακοπή πρωταθλήματος απειλεί η EFL αν το κράτος δεν βοηθήσει οικονομικά

Μπορεί στην Premier League όλα να μοιάζουν καλά, αλλά στις παρακάτω κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει οικονομικά το ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα και όσο πιο χαμηλή είναι η κατηγορία, τόσο χειρότερα είναι τα πράγματα. Απόδειξη αποτελεί και η English Football League, η 3η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όπου τα άδεια γήπεδα -αφού δεν έχει επιτραπεί ακόμη η επιστροφή των φιλάθλων- προκαλεί σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα στις ομάδες.

Έτσι, μπροστά στον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης, οι σύλλογοι αποφάσισαν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, αναφέροντας πως περιμένουν οικονομική ενίσχυση από το κράτος και αν αυτή δεν έρθει τότε θα προχωρήσουν στη διακοπή του πρωταθλήματος.

«Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος είναι χρήσιμος, όταν δεν μπορεί να προσελκύσει έσοδα για να πληρώσει τους παίκτες. Δεν είναι ρεαλιστικό οι σύλλογοι της EFL να συνεχίσουν να παίζουν επ’ αόριστον χωρίς να υπάρχουν έσοδα. Είναι εξαιρετικά επείγον να υπάρει υποστήριξη από το κράτος, το οποίος θα πρέπει να πάρει και την απόφαση για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Είμαστε 3-4 εβδομάδες πριν την απόφαση για διακοπή», δήλωσε σχετικά ο Τσάρλι Μέθβεν, μέτοχος της Σάντερλαντ.


Πηγή