Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

«Αγκαλιά» με τη 2η θέση ο ΠΑΟΚ, 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Ξεκάθαρο φαβορί για τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League είναι ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ.

Από τα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να πρεσάρουν ψηλά και έτσι ήρθε και η φάση της ΑΕΚ στο 14′, όταν ο Μάνταλος έκλεψε από τον Εσίτι αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε και παραχώρησε κόρνερ. Όση διάθεση κι αν είχαν οι ομάδες, όμως, τα συνεχή σφυρίγματα για φάουλ και οι διακοπές, είχαν ως συνέπεια να χαθεί ο ρυθμός.

Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι ιδιαίτερο στο ΟΑΚΑ, μέχρι τουλάχιστον το 35′, γιατί κάπου εκεί οι δύο ομάδες ανέβασαν ξανά ταχύτητα και έψαξαν τη φάση και το γκολ, χωρίς όμως να βρουν τίποτα… Έτσι, το πρώτο ημίχρονο, η τελευταία φάση του οποίου ήταν ένα σουτ εκτός ισορροπίας του Ολιβέιρα εντός περιοχής, βγήκε χωρίς γκολ.

Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο ξεκίνημα της επανάληψης. Αρχικά για την ΑΕΚ, με την κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 52′, εν συνεχεία για τον ΠΑΟΚ, με το σουτ του Μαουρίσιο στο 55′. Γενικά, τα σουτ ήταν ο τρόπος που βρήκαν οι δύο ομάδες για να προσπαθήσουν να απειλήσουν, με το ματς να έχει ανοίξει και να είναι καλύτερο σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, αλλά το 0-0 παρέμενε.

Ο Μάσιμο Καρέρα προσπάθησε να το αλλάξει αυτό γυρίζοντας το σύστημα της ΑΕΚ σε 4-4-2, μετά τις αλλαγές που έκανε, αλλά ήταν οι Θεσσαλονικείς αυτοί που άγγιξαν το 0-1 με το σουτ του Στοχ που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι στο 86′.

Μικρό το κακό για τον ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που κράτησε το 0-0 και το +3 στη βαθμολογία, μία αγωνιστική πριν το τέλος.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (48′ Βέρντε), Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμόες (76′ Αραούχο), Μάνταλος, Κρίστισιτς, Λόπες, Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Εσίτι, Μαουρίσιο, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (74′ Στοχ), Τζόλης (74′ Λημνιός), Άκπομ (66′ Σφιντέρσκι).


Πηγή