Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Αδιανόητο: Οι φανατικοί οπαδοί της Χάιντουκ Σπλιτ στηρίζουν τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή κατά την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Έλληνες συνεργούς τους έφερε μια τουλάχιστον περίεργη «συμμαχία».

Σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Χάιντουκ Σπλιτ, που θεωρητικά έχουν μεγάλη κόντρα με αυτούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, υποστήριξαν ανοικτά τους χούλιγκαν που πραγματοποίησαν τη φονική επίθεση το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας (7/8) στον περιβάλλοντα χώρο της «OPAP Arena» και οι οποίοι οδηγούνται στις ελληνικές φυλακές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομάδα του Σπλιτ, στην οποία αγωνίζεται ο πρώην άσος της ΑΕΚ Μάρκο Λιβάγια, έπαιζε την Κυριακή (13/8) με αντίπαλο τη Σλάβεν Μπέλουπο για το πρωτάθλημα Κροατίας. Για την ιστορία και όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία το σκορ, η Χάιντουκ επικράτησε με 3-0.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία αφορά τα όσα έγιναν στο περιθώριο της αναμέτρησης. Ειδικότερα, αίσθηση προκάλεσαν το πανό συμπαράστασης από τους οπαδούς της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στο Conference League προς τους συλληφθέντες χούλιγκαν της Ντιναμό.

Έξω από το γήπεδο, σε πεζογέφυρα, υπήρχε ένα πανό με το μήνυμα: «Οι Κροάτες δίπλα στους Κροάτες, BBB». Και το άλλο, που σηκώθηκε εντός του γηπέδου, έγραφε: «Λευτεριά στους Bad Blue Boys». Σημειώνεται, πάντως, πως η πλειονότητα των υπόλοιπων θεατών αποδοκίμασαν την ώρα της ανάρτησής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειώσουμε ότι η υποστήριξη των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από τους φανατικούς οπαδούς της Χάιντουκ Σπλιτ δεν έχει να κάνει με το αθλητικό κομμάτι, αλλά με την πολιτικοκοινωνική θέση που κατά κύριο λόγο πρεσβεύουν. Αφορά το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις κυριαρχούν ανάμεσα στους ultras η φασιστική/ναζιστική ιδεολογία και έτσι προκύπτει αυτή η… περίεργη σύμπνοια.


Πηγή