Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

ΑΕΚ – Άρης 1-1

Αν και αγωνίστηκε από το 53′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ιντέγε, ο Άρης προηγήθηκε με τον Λάρσον στο ΟΑΚΑ, στριμώχνοντας την Ένωση στα σχοινιά! Ο Μάνταλος ισοφάρισε με πέναλτι στο 81′ (1-1), σώζοντας τουλάχιστον τον βαθμό για την ΑΕΚ.

Πραγματοποιώντας με διαφορά τη χειρότερή της φετινή εμφάνιση η ΑΕΚ που γέμιζε με… κατάθλιψη έχασε ακόμα δύο βαθμούς στο ισόπαλο 1-1 με τον Αρη, πετώντας έτσι την ευκαιρία να μειώσει στους επτά βαθμούς την απόστασή της από την κορυφή. Ο Άρης από το πρώτος μέρος ήταν καλύτερος, με περισσότερες ευκαιρίες απέναντι σε μια ΑΕΚ που είχε… μηδέν ανάπτυξη στο παιχνίδι της. Η αποβολή του Ιντέγε στο δεύτερο μέρος δεν πτόησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης που προηγήθηκε με τον Λάρσον, τη στιγμή που η Ένωση συνέχιζε να προβληματίζει δημιουργώντας εκνευρισμό στους φίλους της. Αυτός που έσωσε τον βαθμό για την Ένωση ήταν ο Μάνταλος με πέναλτι στο 81’ ύστερα από έλεγχο του VAR, με τον Άρη φεύγει στο τέλος αήττητος από το ΟΑΚΑ.

Ο Άρης σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους πάταγε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούσε τελικές, με τους Φετφατζίδη και Μπρούνο Γκάμα να δημιουργούν πολλά προβλήματα. Η ΑΕΚ με εξαίρεση την κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 6′ που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ρόουζ δεν μπορούσε να αναπτυχθεί με πολλά λάθη και ασύνδετες τις γραμμές της. Ο Άρης απείλησε στο 7’ με σουτ του Φετφατζίδη που πέρασε άουτ. Η πρώτη μεγάλη στιγμή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως ήρθε στο 12′ με την κεφαλιά του Ιντέγε που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπάρκας, ενώ στο 18′ ο Μπρούνο Γκάμα μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Σιμάο, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο με τον Μπάρκα να μπλοκάρει.

Το σκηνικό δεν άλλαζε, από την κιτρινόμαυρη εξέδρα έβγαινε δυσαρέσκεια για την εικόνα της ΑΕΚ, η οποία επιθετικά απείλησε μετά από αρκετή ώρα σε δύο περιπτώσεις στο 39′ και στο 40′ με τον Τσιλιγγίρη να αποκρούει την κεφαλιά του Σβάρνα και τον Βέρντε να βλέπει το αριστερό του σουτ να περνάει άουτ. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο Άρης πλησίασε ακόμα μια φορά απειλητικά την περιοχή της ΑΕΚ με τον Μπα στο 43’ να βγαίνει στην αντεπίθεση και να τροφοδοτεί τον Φετφατζίδη, όμως το σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο Μπάρκας.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες. Στο 51’ ο Ιντέγε πάτησε τον Μάνταλο, ο Ευαγγέλου πήγε στο VAR να τσεκάρει τη φάση, αποφασίζοντας να δείξει την κόκκινη κάρτα στον επιθετικό των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί, με τον Λάρσον να περνάει στο ματς στο 58’ και στο 64’ να χρίζεται σκόρερ. Έπειτα από μία λάθος πάσα του Μάνταλου ο Ντιγκινί έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Κόρχουτ στα αριστερά, ο οποίος βρήκε με παράλληλη μπαλιά τον Λάρσον που έβαλε την προβολή και έκανε το 0-1!

Ο Νίκος Κωστένογλου πέρασε Γιακουμάκη και Αλμπάνη στο ματς μήπως και βρει κάτι αξιόλογο επιθετικά, αλλά κάτι τέτοιο δεν ερχόταν για την Ένωση, η οποία συνέχιζε χωρίς ιδέες και ανάπτυξη στο παιχνίδι της δημιουργώντας έντονη δυσαρέσκεια και εκνευρισμό στο κοινό της. Στο 74’ ο Σιμόες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιλιγγίρη από κοντά, όμως στη συνέχεια της φάσης ο Πορτογάλος μέσος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από το Ρόουζ. Ο Ευαγγέλου είδε τη φάση στο VAR και υπέδειξε πέναλτι. Ύστερα από μερικά λεπτά και έπειτα από αρκετά νεύρα, ο Μάνταλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 81’ και ισοφάρισε σε 1-1 για την ΑΕΚ. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90’ ο Γιακουμάκης με κεφαλιά πλησίασε την ανατροπή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο του Τσιλιγγίρη. Τα οκτώ λεπτά καθυστερήσεις έδωσαν ακόμα περισσότερο σασπένς στο ματς, με τον Αλμπάνη στο 93’ να βλέπει το δεξί του σουτ να περνάει πάνω από το οριζόντιο, και τον Βράνιες να μην μπορεί να νικήσει στο 96’ τον Τσιλιγγίρη, ο οποίος σταμάτησε σωτήρια την προσπάθεια του Βόσνιου στόπερ για να κρατήσει αυτό το 1-1 ως το τέλος.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης (74’ Παουλίνιο), Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάο (66’ Αλμπάνης), Σιμόες, Βέρντε, Μάνταλος, Ντέλετιτς (61’ Γιακουμάκης), Ολιβέιρα

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Τσιλιγγίρης, Ρόουζ, Μπα, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα (93’ Σόουζα), Ματίγια, Φετφατζίδης (58’ Λάρσον), Γκάμα (72’ Μαντσίνι), Ντιγκινί, Ιντέγε

πηγή: gazzetta.gr


Πηγή