Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

ΑΕΚ – Οφρυδόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα, θα είναι δυνατό ντέρμπι»

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Κυριακή (1/5) στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των playoffs της Super League.

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Σωκράτης Οφρυδόπουλος, δήλωσε πως θα είναι ένα δυνατό ματς, ενώ χαρακτήρισε τον «δικέφαλο του Βορρά» την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση της Ένωσης και τις επιλογές που έχει, καθώς και την απουσία του Σέρχιο Αραούχο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ, Σωκράτη Οφρυδόπουλου, στη NOVA:

Για τη διακοπή του Πάσχα:

«Δουλέψαμε πάνω σε πράγματα, όχι σε αλλαγές, αλλά για να τα κάνουμε ακόμα καλύτερα. Ξεκουράστηκαν οι παίκτες και προετοιμαζόμαστε για το ματς της Τούμπας».

Για τον τραυματισμό και την απουσία του Αραούχο;

«Κάθε παίκτης που λείπει από την ομάδα είναι σημαντικός, αλλιώς δε θα ήταν στο ρόστερ. Ο Σέρχιο είναι πάρα πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ομάδα. Έχει στεναχωρηθεί περισσότερο απ’ όλους ο ίδιος, αλλά νομίζω έχει πάρα πολλή εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και προετοιμαζόμαστε χωρίς τον Σέρχιο και νομίζω μπορούμε να τα καταφέρουμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον Ανσαριφάρντ και την ετοιμότητά του:

«Ο Καρίμ μέρα με την ημέρα είναι καλύτερα. Να κοιτάξουμε μακροπρόθεσμα να είναι ακόμη καλύτερα. Τώρα κοιτάμε την επόμενη αγωνιστική. Ο Καρίμ είναι καλύτερα, αλλά υπάρχουν κι άλλες επιλογές».

Για το 4-3-3;

«Πριν φτάσουμε στο σύστημα και επειδή γίνεται πολύς λόγος γι’ αυτό και τις τακτικές, υπάρχουν κι άλλα πράγματα πολύ σημαντικά: είναι οι παίκτες πόσο άνετα είναι, με τους ρόλους, τις ευθύνες τους μέσα στο γήπεδο, με τις αποφάσεις που παίρνουν μέσα στο γήπεδο, που αμύνεσαι, πού κάνεις επίθεση.

Ήμασταν καλοί σε αυτό και μπορεί να ανέδειξαν το συγκεκριμένο σύστημα. Η ΑΕΚ έχει τους παίκτες να υποστηρίξουν αυτό το σύστημα και το 4-2-3-1 κι άλλα συστήματα που μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας. Απλώς δεν είναι το χρονικό σημείο που μπορούμε να το κάνουμε. Στα Γιάννενα ήταν καλή η εμφάνισή μας. Από την αρχή πήραμε κεφάλι στο σκορ, απέναντι σε μία ομάδα που παίζει σφιχτά. Και συνέχισε να παίζει σφιχτά. Αυτή η ποιότητα του ΠΑΣ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει καλούς παίκτες. Ακόμα και στο 45’ πετύχαμε ένα πολύ όμορφο γκολ, αλλάζοντας 20-22 πάσες. Είχαμε ηρεμία, είχαμε μία διαφορά ασφαλείας. Ουσιαστικά δεν κινδυνέψαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ήταν μία καλή εμφάνιση για την ΑΕΚ. Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι, γιατί παίζαμε χρονικά τελευταίοι. Η ψαλίδα είχε πάει στους 5 βαθμούς. Δεν μας έκανε ούτε η ισοπαλία. Έπρεπε να το κερδίσουμε».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ ίσως είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Το δείχνουν τα αποτελέσματά του με το που έφτασε στην Ευρώπη, τα ματς με τον Ολυμπιακό και γενικά η παρουσία του στο Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Διαφωνώ με τις απόψεις που λένε για τις απουσίες. Νομίζω είναι παγίδα. Δεν πέφτει κανείς σε αυτά τα σχόλια. Ούτε οι προπονητές, ούτε οι παίκτες. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Έχει παίξει και με παίκτη λιγότερο και είναι ανταγωνιστικός. Νομίζω θα είναι δυνατό παιχνίδι. Δε θα λείψει η ποιότητά του, αν και θα έχουν απουσίες και οι δυο ομάδες. Νομίζω θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι».

Για την αδυναμία της ΑΕΚ να κερδίσει ντέρμπι κι αν το σκέφτονται:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μένει πίσω αυτό. Δεν μπορείς να σταθείς σε κάτι που πέρασες, αλλά στην εικόνα που θα εμφανίσεις την Κυριακή και την εικόνα που έχεις ως τώρα. Προσωπική μου άποψη είναι πως η ΑΕΚ στα πέντε ματς των playoffs δεν είναι χειρότερη από τους αντιπάλους της. Σε αρκετά παιχνίδια δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Στα εκτός έδρας σίγουρα. Στα εντός έδρας δεν ήμασταν χειρότεροι, αλλά σίγουρα δεν ήμασταν καλύτεροι.

Πιο πολύ νομίζω χάσαμε εμείς τα παιχνίδια μας, παρά τα κέρδισε ο αντίπαλος. Άρα, έχοντας αυτή την πίεση, αν τη μετατρέψεις σε αυτοπεποίθηση, γιατί η πίεση είναι καλό σε κάνει να σκέφτεσαι και να δουλεύεις. Αυτό θέλουμε: να μετατρέψουμε την πίεση σε αυτοπεποίθηση. Να μπούμε σε κάθε ματς παίζοντας, χωρίς να σκεφτόμαστε το πριν. Η βαθμολογία αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για τον ΠΑΟΚ».


Πηγή