Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

ΑΕΚ: Τέλος και ο Ανσαριφάρντ, μαζί και τα «βαριά» συμβόλαια που… κάθονταν -Εξοικονομεί περίπου 3 εκατ. ευρώ

Ημέρα αποχωρήσεων από το ρόστερ ήταν η Τρίτη 30 Αυγούστου για την ΑΕΚ, καθώς παρελθόν αποτελούν δύο ακόμη παίκτες.

Μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Μιχάλη Μπακάκη, η ΑΕΚ έφτασε σε αντίστοιχη συμφωνία και με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος δεν βρισκόταν στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα.

Τις τελευταίες ώρες η Ένωση πήρε «διαζύγιο» με τρεις συνολικά ποδοσφαιριστές που δεν υπολόγιζε ο Αργεντινός τεχνικός, καθώς είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Νταμιάν Λε Ταλέκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ έκανε ειδική αναφορά στο γκολ που πέτυχε ο Ιρανός επιθετικός κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, με το οποίο έδωσε τη νίκη-πρόκριση στους «κιτρινόμαυρους» για τους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2020-21.

Η ανακοίνωση ΑΕΚ για τον Ανσαριφάρντ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Καρίμ Ανσαριφάρντ και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Ο Ιρανός διεθνής επιθετικός ήρθε στην ομάδα μας το καλοκαίρι του 2020 και πέτυχε με τη φανέλα της 20 γκολ, με σημαντικότερο αυτό απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, που χάρισε στην ΑΕΚ την πρόκριση στους ομίλους του Europa League της σεζόν 2020-21».

ΑΕΚ: Εξοικονόμησε περίπου 3 εκατ. ευρώ από την αποχώρηση παικτών που δεν υπολόγιζε

Σημειώνεται ότι ο «δικέφαλος» κατάφερε να απαλλαγεί από τα συμβόλαια παικτών που βρίσκονταν… στον πάγο και τους οποίους ο Αλμέιδα δεν είχε στα σχέδιά του. Πρόκειται για τους Στράτο Σβάρνα, Όγκνεν Βράνιες και Μουαμέρ Τάνκοβιτς, τους οποίους έδωσε σε άλλες ομάδες νωρίς στη μεταγραφική περίοδο, ωστόσο άλλες τέσσερις περιπτώσεις φάνηκε να «κολλάνε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά, στα τέλη Αυγούστου, οι Νταμιάν Λε Ταλέκ, Μιχάλης Μπακάκης και Καρίμ Ανσαριφάρντ (κατά σειρά) έλυσαν τα συμβόλαιά τους με την Ένωση και έτσι εξοικονομήθηκαν αρκετά χρήματα, που μπορούν να διατεθούν για να καλυφθούν άλλες ανάγκες.

Δεδομένα, αυτήν τη στιγμή στην ΑΕΚ κινούνται για την απόκτηση σέντερ φορ και με τα περίπου 3 εκατ. ευρώ που κόστιζαν για συμβόλαια αυτές οι περιπτώσεις (τις αρχικές τρεις και τις τρεις των τελευταίων ωρών) είναι πιο εύκολες οι κινήσεις και από οικονομικής άποψης.

Ο μόνος ποδοσφαιριστής που παραμένει αυτήν τη στιγμή στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ χωρίς να υπολογίζεται, είναι ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Ωστόσο, το συμβόλαιό του είναι πολύ πιο χαμηλό σε σχέση με Λε Ταλέκ, Μπακάκη και Ανσαριφάρντ, ενώ δεδομένα αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που έχει μια άλλη σχέση με τον σύλλογο.


Πηγή