Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

ΑΕΚ: Χωρίς τον Μουκουντί από την Πρωτοχρονιά και τουλάχιστον μέχρι τις 23 Ιανουαρίου -Και ο Ονάνα στο Καμερούν

Χωρίς τον Αρόλντ Μουκουντί θα πορευτεί η ΑΕΚ σε ένα πολύ σημαντικό διάστημα της σεζόν, από την Πρωτοχρονιά και για κάτι παραπάνω από τρεις εβδομάδες.

σε ένα πολύ σημαντικό διάστημα της σεζόν, από την Πρωτοχρονιά και για κάτι παραπάνω από τρεις εβδομάδες.

Ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης θα βρίσκεται για τουλάχιστον 20 ημέρες με την Εθνική Καμερούν, καθώς ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ριγκομπέρ Σονγκ, τον συμπεριέλαβε στους «27» της αποστολής για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου 2024 στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού. Το Καμερούν θεωρείται, μάλιστα, ένα από τα μεγάλα φαβορί, άρα δεν αποκλείεται το διάστημα απουσίας του Μουκουντί να «αγγίξει» τον ένα μήνα.

Η πρώτη φάση για τους Καμερουνέζους ολοκληρώνεται στις 23 Ιανουαρίου 2024 και αυτό σημαίνει ότι ο 26χρονος στόπερ θα χάσει σίγουρα τον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη (10/1) και στη συνέχεια τα ματς της Super League με Παναθηναϊκό, Άρη και Ατρόμητο.

Με Ονάνα το Καμερούν, αλλά χωρίς Τσούπο Μότινγκ

Επίσης, για το Καμερούν δεν θα αγωνιστεί στο επερχόμενο Κύπελλο Εθνών Αφρικής ο Έρικ Μαξίμ Τσούπο-Μοτίνγκ. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των 27 ποδοσφαιριστών του Σονγκ.

«Είναι ένας σημαντικός παίκτης, αλλά πρέπει να κάνει κάποιες επιλογές», δήλωσε ο Καμερουνέζος προπονητής, αναφερόμενος στη μη κλήση του 34χρονου φορ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα, κανονικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντρέ Ονανά, παρότι κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο να αποκλειστεί, λόγω της κόντρας του με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Σαμουέλ Ετό. Μεταξύ των τεσσάρων γκολκίπερ της αποστολής βρίσκεται και ο Ντεβί Επασί, με πολυετή θητεία στο ελληνικό πρωτάθλημα (Λεβαδειακός, Λαμία, ΟΦΗ).

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής διεξάγεται στην Ακτή Ελεφαντοστού από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου. Το Καμερούν έχει κληρωθεί στον 3ο Όμιλο, με αντιπάλους τη Σενεγάλη, τη Γουινέα και την Γκάμπια.


Πηγή