Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Αλεξάνδρα Ασημάκη, η κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2011 αποφάσισε να αποσυρθεί

Αλεξάνδρα Ασημάκη, η κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2011 αποφάσισε να αποσυρθεί

Την απόφαση να αποσυρθεί από τη δράση στα 32 της χρόνια, βάζοντας τέλος στη μεγάλη καριέρα της, ανακοίνωσε η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Ξεκινώντας από τη Βουλιαγμένη, πηγαίνοντας για μία χρονιά στην ισπανική Αλκορκόν, επιστρέφοντας στη Βουλιασμένη και παίρνοντας μεταγραφή για τον Ολυμπιακό το 2014, η Ασημάκη κατέκτησε 11 πρωταθλήματα και δύο κύπελλα, ενώ τρεις φορές υπήρξε πρωταθλήτρια Ευρώπης (2009 και 2010 με τη Βουλιαγμένη, 2015 με τον Ολυμπιακό).

Το 2011 ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, ενώ την ίδια χρονιά αναδείχθηκε -μοναδική ελληνίδα που το έχει καταφέρει αυτό- καλύτερη πολίστρια του κόσμου. Με την εθνική Ελλάδας κατέκτησε επίσης τρία ασημένια μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ένα χρυσό στο Europa Cup, ένα χρυσό και τρία χάλκινα σε World League.

Στόχος της ήταν να πάρει μέρος στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά το τέλος τους να αποσυρθεί, αλλά αυτή μετατέθηκαν για του χρόνου λόγω του κορονοϊού. Όχι και η απόφαση της Ασημάκη, όμως, η οποία ανακοίνωσε το τέλος της σπουδαίας καριέρας της μέσω επιστολής στο contra.gr, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής.

«Έτσι κι αλλιώς, σκόπευα να κλείσω το κεφάλαιο της Εθνικής ομάδας στην καριέρα μου φέτος. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που αναβλήθηκαν, λόγω της πανδημίας. Ο αποχαιρετισμός μου από το άθλημα -και όχι μόνο από την Εθνική- δεν πήρε παράταση για έναν χρόνο. Το λέω τώρα το ‘αντίο’. Συγκινημένη για όσα έχω ζήσει, ευχάριστα και δυσάρεστα. Για όσα κέρδισα, μέσα κι έξω απ’ το νερό. Γι’ αυτά που έμαθα και για όσα πρόσφερα. Φεύγω γεμάτη! Αυτό είπα κι εκείνη την ημέρα του τελικού, στον Λαιμό. Κοίταξα ψηλά και είπα ‘ευχαριστώ!’ με μεγάλη ανακούφιση. Σκέφτηκα ‘το έκανα, το έζησα! Τα κατάφερα!’ Νιώθω ευγνωμοσύνη για όλα».


Πηγή