Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αντετοκούνμπο για τα γεγονότα στις ΗΠΑ: Δεν θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει με αυτά που συμβαίνουν

Από το σοκ που προκλήθηκε μετά από την εισβολή στο Καπιτώλιο προσπαθεί να συνέλθει η κοινωνία των ΗΠΑ. Τέσσερις νεκροί, μεγάλο πλήγμα στη δημοκρατία και βαθύς διχασμός στους πολίτες τους είναι ο απολογισμός και το στίγμα όσων πρωτοφανών έγιναν στην Ουάσινγκτον.

Οι παίκτες του NBA δεν μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι σε όλη αυτήν την κατάσταση, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα έπρεπε να συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους στα γήπεδα. Σε μία ακόμη συμβολική κίνησή τους, γονάτισαν στο παρκέ για να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο τους στα όσα συνέβησαν.

Ένα από τα γήπεδα στο οποίο συνέβη αυτό, ήταν των Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι αναμετρήθηκαν με τους Ντιτρόιτ Πίστονς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο, αναφέροντας τον γιο του, αλλά και την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος και η ομάδα του για να αλλάξουν τα πράγματα στις ΗΠΑ.

«Συμβαίνει και σε άλλες χώρες, αλλά εδώ στις ΗΠΑ συμβαίνει περισσότερο. Εγώ και η ομάδα μου, όταν βλέπουμε τέτοια πράγματα θα χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα μας. Το ΝΒΑ μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε για ό,τι μας ενοχλεί. Και αυτό με ενοχλεί (η αθώωση των αστυνομικών στον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ, αλλά και για την επίθεση στο Καπιτώλιο)», δήλωσε αρχικά ο Αντετοκούνμπο σε συνέντευξή του μετά το ματς.

Συνέχισε, λέγοντας: «Δεν θα σας πω ψέματα, δεν παρακολουθώ πολύ τα social media, αλλά ξέρετε ότι δεν γίνεται να μη δεις όσα συμβαίνουν. Δεν είναι σωστό να σε κρίνουν από το χρώμα του δέρματός σου. Είναι πολύ αυτό που γίνεται στην Αμερική. Σαν Γιάννης θέλω την αλλαγή, σαν ομάδα θέλουμε την αλλαγή και όταν βλέπουμε κάτι που δεν είναι σωστό, θα χρησιμοποιούμε τις πλατφόρμες μας για να ακουστούν οι φωνές μας.

Ξέρω ότι το παιδί μου θα μεγαλώσει εδώ, δεν θέλω να μεγαλώσει με αυτά που συμβαίνουν και βλέπουμε στην τηλεόραση. Θέλω να κάνω το 100% αυτών που μπορώ να κάνω, θέλω να ακουστώ, πρέπει όμως και να ενημερώνομαι περισσότερο. Ήρθα εδώ στα 18 μου, βλέπω τα ίδια ζητήματα να συνεχίζονται και πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτά».

Δείτε την τοποθέτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο:




Πηγή