Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αντιπρόεδρος UEFA για κορονοϊό: Μόνο τότε θα σταματήσει να κυλάει η μπάλα

Τον τρόμο σπέρνει ο νέος κορονοϊός στην Ιταλία, στην οποία τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς, καθώς έχουν ξεπεράσει τα 230, όπως και ο αριθμός των νεκρών, που σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ ανέρχονται στους επτά. Τα όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες, δημιουργούν προβληματισμό στις Αρχές, ενώ όλη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Η καθημερινότητα είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, το Μιλάνο. Το μετρό δεν κυκλοφορεί, 50.000 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα, όσοι παραβιάζουν τους περιορισμούς πληρώνουν πρόστιμο, τα πανεπιστήμια έκλεισαν, στους δρόμους περιπολούν αστυνομικοί, οι πολίτες σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ να προμηθευτούν τα απαραίτητα, με αποτέλεσμα να αδειάζουν τα ράφια, ενώ γενικώς παρουσιάζει την εικόνα μιας πόλης -φάντασμα.

Ωστόσο, το βράδυ της Πέμπτης (27/02, 22:00), είναι προγραμματισμένος να γίνει και ένας αγώνας, του οποίου η μοίρα έχει περάσει από… σαράντα κύματα. Ο λόγος για τον επαναληπτικό της φάσης των «32» του Europa League μεταξύ Ίντερ και Λουντογκόρετς, ο οποίος -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Γενικά το ποδόσφαιρο έχει επηρεαστεί σημαντικά στη γειτονική χώρα, καθώς τα ματς της 25ης αγωνιστικής στη Serie A, Ελλάς Βερόνα – Κάλιαρι, Τορίνο – Πάρμα, Αταλάντα – Σασουόλο και Ίντερ – Σαμπντόρια δεν πραγματοποιήθηκαν. Ωστόσο, δεν φαίνεται πως θα είναι τα μόνα.

O Ιταλός αντιπρόεδρος της UEFA, Μικέλε Ούβα, με δηλώσεις του στο RAI Radio 1 και όπως τις μεταφέρει το ιταλικό Sky Sports, τόνισε ότι η μπάλα θα σταματήσει εξαιτίας του COVID-19, μονάχα εάν η κατάσταση επιδεινωθεί. «Είμαστε σε μια φάση αναμονής, όπου παρακολουθούμε την κατάσταση από χώρα σε χώρα. Προσπαθούμε να μην σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αυτό θα συμβεί μόνο σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ακολουθεί τις κυβερνητικές ενδείξεις των κάθε κρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή