Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Απολύθηκε από την Εθνική Γερμανίας ο Φλικ μετά το 1-4 από την Ιαπωνία

Ο Χάνσι Φλικ είδε την πόρτα της εξόδου σήμερα (10/09) από τον πάγκο της εθνικής Γερμανίας, μετά την ντροπιαστική εντός έδρας ήττα με 4-1 από την Ιαπωνία σε φιλική αναμέτρηση.

Εννέα μήνες πριν από το Euro 2024 η ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε λοιπόν ν’ απομακρύνει τον πρώην τεχνικό της Μπάγερν Μονάχου από τον πάγκο της εθνικής, βλέποντας την κακή αγωνιστική κατάσταση της «μάνσαφτ». 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Φλικ ανέλαβε το 2021, αλλά τα «πάντσερ» πέτυχαν μόλις τέσσερις νίκες στα τελευταία 17 διεθνή ματς που έδωσαν, ενώ επίσης αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

«Τα μέλη της DFB μοιράστηκαν την ίδια άποψη, ότι η εθνική ομάδα χρειάζεται τώρα μια νέα ώθηση», δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μπερντ Νόιεντορφ και συμπλήρωσε: «Με το Euro της επόμενης χρονιάς μπροστά μας, χρειαζόμαστε μία διαφορετική διάθεση και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Η Γερμανία ως διοργανώτρια του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχει προκριθεί απευθείας στην τελική φάση, ωστόσο, δεν έχει δείξει σημάδια βελτίωσης μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εξαντλήθηκε και η υπομονή των Γερμανών οπαδών βλέποντας την εθνική να μην βρίσκει την φόρμα της, η Ομοσπονδία θεώρησε ότι ήταν καιρός να δράσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αθλητικός διευθυντής της DFB, Ρούντι Φέλερ, θα εκτελέσει χρέη προπονητή στο φιλικό της Τρίτης (12/09) με την Γαλλία, με τον διάδοχο του Φλικ να ορίζεται σύντομα.

«Είναι επείγον είναι να φέρουμε έναν προπονητή στην εθνική ομάδα, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να αλλάξει την εικόνα της και να την προετοιμάσει για το μεγάλο ραντεβού του επόμενου έτους», δήλωσε ο Φέλερ, ο οποίος ήταν προπονητής των «πάντσερ» από το 2000-2004.

«Περιμένουμε από αυτούς, όπως και ολόκληρη η χώρα, θετικές παρορμήσεις. Ένας προπονητής που μπορεί να ανεβάσει το επίπεδό μας εκεί που ξέρουμε και περιμένουμε να είναι», πρόσθεσε.

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι το φαβορί για να πάρει τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού.


Πηγή