Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Απολύθηκε με sms πριν καν τελειώσει ο αγώνας της ομάδας του

Ο Harry Wheeler εντάσσεται στην κατηγορία των προπονητών που «έπεσαν» εν ώρα καθήκοντος. Αν και εδώ που τα λέμε δεν γνωρίζουμε και πολλές περιπτώσεις παρόμοια με τη δική του.

Το Σάββατο 25/8 ο Άγγλος προπονητής καθοδηγούσε την Billericay Town που αγωνίζεται στην Vanarama National League South, την έκτη κατηγορία του αγγλικού Πρωταθλήματος, στο ματς με την Chippenham Town.

Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά καθώς η ομάδα του έχανε 0-2, αλλά έγιναν πολύ χειρότερα για τον ίδιο όταν πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό του από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Glenn Tamplin που του γνωστοποιούσε ότι απολύεται.

Η είδηση δεν προκάλεσε και μεγάλη έκπληξη σε όσους ασχολούνται με την κατηγορία και παρακολουθούν στενά τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα, καθώς ο ιδιοκτήτης της είναι εκκεντρικός και συνηθίζει να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις.

Τον περασμένο Φεβρουάριο για παράδειγμα είχε απολύσει τον… εαυτό του -εκτός από ιδιοκτήτης ήταν και προπονητής- έπειτα από την ήττα-αποκλεισμό της Billericay από τα προημιτελικά του FA Trophy. Δύο 24ωρα μετά βέβαια αναίρεσε την απόφασή του λέγοντας πως ήταν επιθυμία των ποδοσφαιριστών να παραμείνει στον πάγκο.

Τον Απρίλιο που η Billericay έδινε μάχη για την άνοδό της στην επόμενη κατηγορία, αποφάσισε εκ νέου να παραιτηθεί, παραχωρώντας αυτή τη φορά τα ηνία στον Wheeler, τον οποίο προειδοποίησε πως σε περίπτωση που δεν καταφέρει να προβιβάσει την ομάδα θα απολυθεί.

Ο Άγγλος προπονητής τα πήγε περίφημα εξασφαλίζοντας την άνοδο μια αγωνιστική πριν το τέλος, κρατώντας προσωρινά τη θέση του.

Η νέα αγωνιστική σεζόν ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο για την Billericay καθώς πριν το «μοιραίο» παιχνίδι με την Chippenham, βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Άβυσσος η ψυχή του ιδιοκτήτη…

localStorage.clear();


Πηγή