Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Βίντεο: Νορβηγός τερματοφύλακας μετακινεί τα… δοκάρια -Τα έφερε πιο κοντά, το κανει σε κάθε εντός έδρας αγώνα

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων του βρήκε ένας τερματοφύλακας στη Νορβηγία.

Ο Πάτρικ Γκούναρσον της Βίκινγκ, σύλλογος στην Α’ κατηγορία της Νορβηγίας, σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του μικραίνει με έναν… δικό του τρόπο το τέρμα. Μάλιστα, το κάνει αυτό σε κάθε ημίχρονο, λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγαίνοντας στην εστία που κάθε φορά καλείται να υπερασπιστεί, χτυπά τα δοκάρια με τέτοιο τρόπο, ώστε να κερδίζει περίπου 15-20 εκατοστά στο σύνολο. Έτσι, το τέρμα των 7 μέτρων και 32 εκατοστών, γίνεται μικρότερο, με αποτέλεσμα να περιορίζεται και ο χώρος «δράσης» των αντίπαλων επιτιθέμενων.

Νορβηγία: Ο τερματοφύλακας της Βίκινγκ λέει ότι απλά είναι ένα… τελετουργικό

Σύμφωνα με τον 21χρονο Ισλανδό γκολκίπερ, πρόκειται για ένα τελετουργικό που κάνει πριν από την έναρξη κάθε ημιχρόνου στους αγώνες και δεν έχει κανέναν σκοπό να κλέψει. Ωστόσο, οι υπολογισμοί που έκαναν κάποια ΜΜΕ στη Νορβηγία, φαίνεται να αποδεικνύουν το αντίθετο.

«Είναι ένα τελετουργικό το οποίο κάνω πριν από τα ματς, το οποίο με κάνει να νιώθω άνετα. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Απλώς κλωτσάω τα δοκάρια», είπε.

Σε διαπίστωση της Aftenbladet προς τον Γκούναρσον ότι το κάνει και στις δύο εστίες, ο νεαρός τερματοφύλακας απάντησε: «Ναι, το κάνω και στην άλλη πλευρά, όταν μπαίνουμε να παίξουμε το δεύτερο ημίχρονο. Επίσης είναι ένα τελετουργικό. Άλλοι γκολκίπερ αρέσκονται στο να πηδούν πάνω στο οριζόντιο δοκάρι, άλλοι κάνουν κινήσεις με τα πλάγια δοκάρια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ερώτηση για το εάν με αυτόν τον τρόπο κλέβει, σημείωσε: «Όχι, δεν υπάρχει κάτι. Οι εστίες είναι εκεί που πρέπει να είναι».

Η ιστορία αυτή ξεκίνησε ότι ο βοηθός διαιτητή έγραψε στο φύλλο αγώνα πως ο Γκούναρσον «έκανε κάτι στο δοκάρι». Μάλιστα, τον εντόπισαν και οι κάμερες, με το βίντεο να είναι μάρτυρας για όποιον θέλει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.


Πηγή