Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ 2-3: Στον τελικό του Champions League οι «κόκκινοι» με ανατροπή στην επανάληψη

Η Βιγιαρεάλ τρόμαξε τη Λίβερπουλ, προηγήθηκε με 2-0, αλλά τελικά οι κόκκινοι πήραν τελικά την πρόκριση στον τελικό του Champions League με νίκη 2-3.

Η εκπληκτική ομάδα του Ουάναϊ Έμερι κατάφερε να σοκάρει στο πρώτο μέρος το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ημιτελικού Champions League στην Αγγλία. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι «κόκκινοι» μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση και τα κατάφεραν με εμφατικό τρόπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, με δύο νίκες απέναντι στα «κίτρινα υποβρύχια» (είχε επικρατήσει και στο «Άνφιλντ» με 2-0), η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού που θα διεξαχθεί στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού, στις 28 Μαΐου.

Ο σύλλογος του Μερσεϊσάιντ θα παίξει με τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης (4/5, 22:00) στη Μαδρίτη, ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μάντσεστερ Σίτι και θα διεκδικήσει το 7ο τρόπαιο στην ιστορία της και πρώτο μετά το 2019, όταν είχε επικρατήσει με 2-0 της Τότεναμ στη Μαδρίτη.

Μένει να φανεί εάν ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα είναι για ακόμη μια φορά -τρίτη τα τελευταία χρόνια- αγγλική υπόθεση, καθώς εκτός του 2019, και πέρσι διεκδίκησαν το τρόπαιο δύο ομάδες από το Νησί, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι, με νικήτρια τη δεύτερη. Ενδιάμεσα έγινε το Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 0-1, όπου οι Βαυαροί έφτασαν στην έκτη τους κατάκτηση του τροπαίου.

Η Βιγιαρεάλ το πάλεψε, αλλά η Λίβερπουλ έφερε… καταιγίδα στην επανάληψη στο «Μαδριγάλ»

Η ομάδα που δεν είχε νικήσει καμία φορά στα 13 τελευταία ματς απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους στο Champions League (με 6 ήττες από τις συνολικά 7 στα πρόσφατα παιχνίδια της) και που δεν είχε σκοράρει στα 10 από τα 13 προηγούμενα (από την φάση των ομίλων και μετά), κατάφερε στα πρώτα 45 λεπτά να «σοκάρει» δις τη Λίβερπουλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2-0 υπέρ της Βιγιαρεάλ στο πρώτο 45λεπτο αποτύπωνε ακριβώς στον αγωνιστικό χώρο ποια ήταν η ομάδα που κυριαρχούσε και ποια είχε παθητικό ρόλο. Ο Ντιά στο 3′ και ο Κοκλέν στο 41′ έδωσαν στο «κίτρινο υποβρύχιο» το δικαίωμα να πιστέψει στο όνειρο, ισοφαρίζοντας το σκορ της πρώτης ημιτελικής αναμέτρησης.

Το «φάντασμα» της Λίβερπουλ στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο γλίτωσε άλλες δύο φορές από καθαρές ευκαιρίες των γηπεδούχων με τους Μορένο και Κοκλέν, έμεινε στα αποδυτήρια και δεν επέστρεψε στο δεύτερο.

Η ομάδα που είχε μόλις 2 ήττες μακριά από το Μερσεϊσάιντ στα 27 τελευταία ματς που έδωσε σε όλες τις διοργανώσεις (22 νίκες με αυτήν στο «Μαδριγάλ» και 5 ισοπαλίες), αυτή που είχε χάσει μόλις 2 παιχνίδια στα πρόσφατα 17 ματς στο Champions League (13 νίκες πλέον και 3 ισοπαλίες) και που είχε 11 νίκες (12 με την τελευταία της σε 15 αγώνες) στα 14 προηγούμενα εκτός ματς στο τουρνουά (συμπεριλαμβανομένου και εκείνου απέναντι στη Λειψία το 2021 που διεξήχθη στη Βουδαπέστη λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που υπήρχαν εξαιτίας της πανδημίας) εμφάνισε τις γνωστές αρετές της και χρειάστηκε 13 λεπτά στην επανάληψη (62′-74′) για να φέρει τα πάνω κάτω και να επικρατήσει με 3-2.

Φαμπίνιο (62′), Ντίαζ (67′) και Μανέ (74′) ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Κλοπ, η οποία θα περιμένει τη ρεβάνς στο «Μπερναμπέου» για να μάθει την αντίπαλό της στο μεγάλο τελικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κώστας Τσιμίκας πέρασε αλλαγή για τους «κόκκινους» στο 80ό λεπτό αντί του Ρόμπερτσον, ενώ στο 86′ η Βιγιαρεάλ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Κάπουε.

Champions League: Οι επαναληπτικοί ημιτελικοί αγώνες

  • Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ 2-3 (0-2)
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 4/5 (3-4)

Πηγή