Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Βιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός 3-2: Άργησε να «ξυπνήσει», άγγιξε σε μια μυθική ανατροπή και τώρα… Conference

Ο Παναθηναϊκός άγγιξε μια μεγάλη ανατροπή στην έδρα της Βιγιαρεάλ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, αλλά δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει.

Το «τριφύλλι» βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 στο «Τσεράμικα», αλλά με ένα καταπληκτικό διάστημα από το 60′ και μετά έφτασε πολύ κοντά στο 3-3. Άγγιξε την ισοφάριση η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως έμεινε το 3-2 και αυτό σημαίνει ότι αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Μόνος στόχος πλέον είναι η ευρωπαϊκή συνέχεια μέσω του Conference League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ελληνική ομάδα πλήρωσε το πολύ κακό διάστημα που το έφεραν πίσω στο σκορ με 2-0 μέσα σε 6 λεπτά. Ο Μπαένα άνοιξε το σκορ στο 29′, ενώ ο Κομεσάνια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 34’. Ένα ακόμα… στο 47’ έφερε το 3-0 από τον Μοράλες και όλα έδειχναν ότι η βραδιά θα εξελισσόταν σε εφιαλτική.

Ωστόσο, ο Παλάσιος στο 66′, που πήρε το «ριμπάουντ» από το χαμένο πέναλτι του Ιωαννίδη (δοκάρι) και ο διεθνής επιθετικός σε τετ-α-τετ στο 81′ έφεραν το παιχνίδι στην… κόψη του ξυραφιού. Αλλά, η ολική επαναφορά δεν μπόρεσε να γίνει, παρά τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που βρήκε ο Παναθηναϊκός.

Έτσι, οι «πράσινοι» παρέμειναν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με 4 βαθμούς και στο +3 με ματς περισσότερο από την ουραγό Μακάμπι Χάιφα, την οποία και αντιμετωπίζουν την τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο.

Η Βιγιαρεάλ διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση έχοντας όμως πλέον 9 πόντους, αλλά και ένα παιχνίδι λιγότερο από την πρωτοπόρο Ρεν, αυτό με την ισραηλινή ομάδα που θα γίνει στις 6 Δεκέμβρη. Οι Ισπανοί διεκδικούν την πρωτιά από τους Γάλλους, στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνησε καλά, αλλά τα δύο γκολ «βραχυκύκλωσαν» τον Παναθηναϊκό

Η Βιγιαρεάλ ξεκίνησε το ματς με πίεση ψηλά και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, όταν μετά το γύρισμα του Τσέριν προς τον Μπρινιόλι, ο Ιταλός έκανε δύσκολο κοντρόλ, αλλά πρόλαβε να απομακρύνει πριν του βάλει επικίνδυνη κόντρα ο Μπαένα.

Σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει μέτρα μέσα στο γήπεδο και στο 9’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν από κόρνερ του Μπερνάρ, ο Μλαντένοβιτς σούταρε με μία έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ο Ρουμπέν Πέρεθ με «κεραυνό» από τα 30 μέτρα ανάγκασε τον Ρέινα σε εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 16′ ο Μπαένα βρήκε ξανά λίγο χώρο και σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Μπρινιόλι να απομακρύνει με τις γροθιές και τον Μλαντένοβιτς να απομακρύνει στη συνέχεια σε κόρνερ.

Στο 28′ η Βιγιαρεάλ άνοιξε το σκορ. Ο Άκομαχ πέρασε σαν… σταματημένο τον Μλαντένοβιτς, έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα προς τον Μπαένα, ο οποίος «έσκαψε» την μπάλα πάνω από το σώμα του Μπρινιόλι που έκανε έξοδο και έκανε το 1-0 για την ισπανική ομάδα.

Πριν προλάβει να συνέλθει από το… σοκ του 1-0, το «τριφύλλι» δέχθηκε και δεύτερο γκολ στο 34′. Από γύρισμα του Αλμπέρτο Μορένο από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Κομεσάνα, ο οποίος απέφυγε τον Αϊτόρ και με δυνατό σουτ από το όριο της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μπρινιόλι, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» για το 2-0.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διαφαινόμενος εφιάλτης πήγε να μετατραπεί σε «τρελό» όνειρο που δεν έγινε πραγματικότητα

Η Βιγιαρεάλ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με κεκτημένη ταχύτητα. Στο 47′ ο Αράο «πούλησε» την μπάλα με ένα ολέθριο σφάλμα, ο Μπαένα και έδωσε στον Μοράλες ο οποίος δεν αστόχησε από το ύψος του πέναλτι κάνοντας το 3-0 για τους Ισπανούς.

Στο 53′ το σουτ του Σπόραρ από πολύ πλάγια θέση βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρέινα, ενώ στο 58′ ο Παναθηναϊκός έβγαλε μία πρώτη αντίδραση, βρίσκοντας δίχτυα με τον Αϊτόρ από τη χαμηλή σέντρα του Παλάσιος, όμως το γκολ του Καταλανού δεν μέτρησε (μετά από έλεγχο του VAR), καθώς ήταν ακάλυπτος τα εκατοστά τη στιγμή της πάσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 63’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, όταν από φάουλ του Μλαντένοβιτς, ο Μπαένα κλώτσησε καθαρά τον Αϊτόρ στην περιοχή. Ο Κρούζλιακ που δεν είχε δει την παράβαση κλήθηκε από τον VAR Μπάστιαν Ντάνκερτ για on field review κι έδωσε την εσχάτη των ποινών. Στο 66′ ο Ιωαννίδης εκτέλεσε το πέναλτι, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως ο Παλάσιος που κινήθηκε αστραπιαία με πλασέ μείωσε σε 3-1.

Στο 70′, από εντυπωσιακή ενέργεια του Ιωαννίδη από τα δεξιά και γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Αϊτόρ εντελώς αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ξαναβάλει τον Παναθηναϊκό για τα καλά μέσα στο ματς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 81′ από μακρινή μπαλιά του Μλαντένοβιτς ο Ιωαννίδης έφυγε στο χώρο, έκανε υποδειγματικό κοντρόλ και πλασέ και μείωσε σε 3-2, βάζοντας… φωτιά στο ματς.

Το παιχνίδι έγινε… ροντέο και στο 90+1’ ο Μπρινιόλι έκανε καταπληκτική τριπλή επέμβαση στα σουτ των Ζεράρ και Αλμπέρτο Μορένο, ξεσηκώνοντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκάμπια πρόλαβε τον Ιωαννίδη, λίγο πριν εκτελέσει μέσα από την περιοχή, σε μια τεράστια στιγμή για να γίνει η τεράστια ανατροπή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρινιόλι είπε «όχι» και τον Μπρέρετον ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα η άμυνα της Βιγιαρεάλ κράτησε τρεις φορές την μπάλα μακριά από τη μικρή περιοχή, προστατεύοντας το τελικό 3-2.

Τα highlights της αναμέτρησης:

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός 3-2

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο): Ρέινα, Φόιθ, Αλμπιόλ (46′ Γκάμπια), Κουένκα, Αλμπέρτο Μορένο, Άκομαχ, Παρέχο, Κομεσάνα, Τριγκέιρος (77′ Πεδράθα), Άλεξ Μπαένα (67′ Χεράρ Μορένο), Μοράλες (68′ Μπρέρετον)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Αράο, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς (87′ Χουάνκαρ), Ρουμπέν, Τσέριν (75′ Βιλένα), Παλάσιος (87′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (60′ Τζούριτσιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (60′ Ιωαννίδης)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή