Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Βρετανία: Σκέψεις για επιστροφή του αλκοόλ στα αγγλικά γήπεδα έπειτα από 37 χρόνια!

Στην επανεξέταση του νόμου του 1985, που απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ από τους θεατές στα ματς ποδοσφαίρου, θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Daily Mirror», είναι ξεκάθαρη πλέον η διάθεση των κυβερνητικών αρχών να επιτρέψουν -μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος- στους οπαδούς να καταναλώνουν αλκοόλ στις εξέδρες κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών παιχνιδιών, για πρώτη φορά έπειτα από 37 χρόνια, κάτι που αναμένεται να επανεξεταστεί το προσεχές καλοκαίρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρετανία: Εχει επιτραπεί το αλκοόλ σε άλλα αθλήματα -Αντίθετη η αστυνομία

Σε άλλα αθλήματα της Μεγάλης Βρετανίας έχει επιτραπεί ήδη στους οπαδούς να πίνουν αλκοόλ ενώ παρακολουθούν αγώνες, όμως την ίδια ώρα η ηγεσία της Αστυνομίας του «Νησιού» είναι απόλυτα αντίθετη με την αναπροσαρμογή της υπάρχουσας κατάστασης και υποστηρίζει πως «θα είναι τρέλα» εάν χαλαρώσει ο νόμος.

Το χρονικό της απαγόρευσης του αλκοόλ στα αγγλικά γήπεδα

Θυμίζουμε ότι τον υπάρχοντα νόμο, που απαγορεύει το αλκοόλ εντός του γηπέδου κατά τη διάρκεια των αγώνων στην Αγγλία, τον έφερε η Μάργκαρετ Θάτσερ, ως συνέχεια της απόφασης για 5ετή αποκλεισμό των αγγλικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά την τραγωδία του Χέιζελ, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1985, μεταξύ της Λίβερπουλ και της Γιουβέντους, όπου έχασαν τη ζωή τους 39 άνθρωποι.


Πηγή