Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Βόλος-ΑΕΚ 2-3: Νίκη χαρακτήρα για στο Πανθεσσαλικό, πρώτο τρίποντο της νταμπλούχου στη νέα Super League

Μια σημαντική νίκη, με χαρακτήρα πρωταθλήτριας, πανηγύρισε η ΑΕΚ με 3-2 επί του Βόλου στο «Πανθεσσαλικό», παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 24′.

Το νικητήριο γκολ σημείωσε ο Άμραμπατ με πέναλτι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, κάτι που φανερώνει το πόσο δύσκολα ήρθε το πρώτο τρίποντο των νταμπλούχων Ελλάδας στο νέο πρωτάθλημα της Super League. Μάλιστα, με πολλά από τα δεδομένα του αγώνα να είναι εναντίον τους, όπως το αριθμητικό μειονέκτημα που έφερε η επιπόλαια κίνηση του Μάνταλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 8′ με τον Ντέλετιτς και είχαν ισοφαρίσει με τον ίδιο παίκτη στο 72′. Το 1-1 για την Ένωση είχε κάνει στο 32′ ο Γιόνσον και στο 44′ ο Τσούμπερ έδωσε προσωρινά προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους». Τελικά, το γκολ του Μαροκινού από την άσπρη βούλα, που αξιοποίησε την εσχάτη των ποινών μετά το χέρι του Κρούζλιακ, λύτρωσε τους «κιτρινόμαυρους».

Super League: Ματσάρα στο Βόλο, στο τέλος λυτρώθηκε η ΑΕΚ με τον Άμραμπατ

Με τέσσερις αλλαγές ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΚ σε σχέση με την ενδεκάδα που αντιμετώπισε στα μέσα της εβδομάδας την Αντβέρπ. Στο βασικό σχήμα βρέθηκαν οι Γαλανόπουλος, Γιόνσον, Ελίασον και Μάνταλος, ενώ εκτός έμειναν οι Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ.

Το ματς στο «Πανθεσσαλικό» ξεκίνησε στραβά για την ΑΕΚ. Από το ολέθριο λάθος του Μουκουντί (προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Στάνκοβιτς) στο 8′, ο Ντέλετιτς με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας… φωτιά στο παιχνίδι με το 1-0 του Βόλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη χειρότερη έγινε η κατάσταση για το συγκρότημα του Ματίας Αλμέιδα στη συνέχεια. Ο Αργεντινός τεχνικός είδε στο 24′ τον Πέτρο Μάνταλο να δέχεται την απευθείας κόκκινη κάρτα από το διαιτητή Μανούχο, για χτύπημα στον Κόμπα με απλωμένο πόδι. Ο Έλληνας διεθνής της Ένωσης δεν ήθελε σίγουρα να χτυπήσει τον αντίπαλό του, αλλά η κίνησή του ήταν επικίνδυνη και ο διαιτητής θεώρησε ότι έπρεπε να του δείξει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ δύσκολα θα μπορούσε να συνέλθει, όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά μπήκε στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο έχοντας φέρει τα πάνω κάτω στο ματς.

Αρχικά με την ισοφάριση στο 32′ από την κεφαλιά του Γιόνσον, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον και 5 λεπτά μετά (37′) με το έξοχο φάουλ που εκτέλεσε ο Τσούμπερ και έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Σιαμπάνη, έγινε το 1-2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα πριν κλείσει το ημίχρονο, η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο με στόχο να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση για να διασφαλίσει τη νίκη. Οι Βολιώτες, χωρίς να έχουν άλλες επιλογές, βγήκαν στην επίθεση και χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί έφτασαν στην ισοφάριση πάλι με τον Ντέλετιτς στο 72ό λεπτό.

Στη συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι» τα έπαιξαν όλα για όλα με την είσοδο των Πινέδα και Άμπραμπατ, είχαν δοκάρι (και άουτ) με την κεφαλιά του Αραούχο στο 88′, ωστόσο, το γκολ της νίκης δεν ερχόταν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιμονή τους, όμως, έφερε αποτέλεσμα στο 90+3′, όταν η ομάδα του Αλμέιδα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κρούζλιακ μετά από κεφαλιά του Μουκουντί. Ο Αμραμπατ ήταν ψύχραιμος και με το γκολ που πέτυχε έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να επιστρέψει στις νίκες μετά την γκέλα με τον Πανσερραϊκό (1-1) στην «OPAP Arena».

Αυτό ήταν το πρώτο πέναλτι στο οποίο ευστόχησε η Ένωση στη νέα σεζόν. Είχαν προηγηθεί οι χαμένες εκτελέσεις του Λιβάι Γκαρσία στη ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όταν στο… ριμπάουντ ο Βίντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μαζί την ΑΕΚ στα πλέι οφ του Champions League, αλλά και του Φαν Βέερτ κόντρα στον Πανσερραϊκό, όταν το σκορ ήταν στο 0-1 υπέρ της ομάδας από τις Σέρρες.

Βόλος – ΑΕΚ 2-3

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Ασλανίδης (46′ Κρούζλιακ), Κίτσος (46′ Μεταξάς), Τσοκάνης, Τρουϊγέ (75′ Γκλάβτσιτς), Κορνέτ (61′ Ενγκιν), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μωραΐτης (72′ Μραζ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (77′ Πινέδα), Γαλανόπουλος (73′ Σιμάνσκι), Γιόνσον, Τσούμπερ (68′ Αραούχο), Ελίασον (77′ Αμραμπατ), Μάνταλος, Πόνσε (68′ Ζίνι)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή