Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1: Πέρασε με Παλάσιος από τους «Ζωσιμάδες», έκανε το 2×2 στη Super League

Τη νίκη με 1-0 στους «Ζωσιμάδες» πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός επί του ΠΑΣ Γιάννινα, χάρη σε γκολ του Παλάσιος στο 74′.

Ζορίστηκε πολύ, όμως το «τριφύλλι» πήρε αυτό που ήθελε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και έκανε το 2×2 στο νέο πρωτάθλημα της Super League. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε στο τρίποντο χάρη στο εξαιρετικό γκολ του Αργεντινού, σε ένα καλό διάστημα για τους «πράσινους», οι οποίοι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του αγώνα προέκυψαν στο «τριφύλλι» και τέσσερις τραυματισμοί, με αποτέλεσμα ο προπονητής του να αλλάξει σημαντικά τα πλάνα του όσο τα λεπτά κυλούσαν.

Όσο για τους Γιαννιώτες, αυτή ήταν η πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα, έχοντας επίσης 1 νίκη με την Κηφισιά στην πρεμιέρα εντός έδρας και την ισοπαλία στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Έτσι, παρέμειναν στους 4 βαθμούς.

Super League: Ο Παλάσιος έδωσε τη λύση για τον Παναθηναϊκό στα Γιάννενα

Με επτά αλλαγές στη σύνθεσή του σε σχέση με το τελευταίο ματς κόντρα στην Μπράγκα και πρόβλημα της τελευταίας στιγμής τον Βέρμπιτς, ο οποίος τέθηκε εκτός με μυϊκό τραυματισμό στην προθέρμανση, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιβάλλει από την αρχή το δικό του τέμπο στο παιχνίδι.

Ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που βρήκε τις φάσεις. Στο 11’ είχε την πρώτη τελική στο ματς, όταν ο Τσαούσης βρήκε λίγο χώρο και εκτέλεσε από πλάγια θέση, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 18’ δύο φορές ο Αϊτόρ και μία φορά ο Παλάσιος μέσα στην περιοχή σούταραν με δύναμη, αλλά είδαν της προσπάθειές τους να αποκρούονται από τους αμυντικούς της γιαννιώτικης ομάδας. Σto 26′ το μακρινό σουτ του Τζίμα μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

Στο 38’ ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να κάνει διπλή αλλαγή, λόγω των τραυματισμών των Βαγιαννίδη και Αϊτόρ, με τους Κώτσιρα και Μπερνάρ να παίρνουν τη θέση τους. Η κατοχή δεν άλλαξε, όμως οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν σε πιο απειλητικές καταστάσεις μπροστά από την εστία των γηπεδούχων.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, με τον ΠΑΣ να έχει άλλη μία τελική στο 50’ με το σουτ του Τζίμα που βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπρινιόλι, ενώ ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο 58’ στο σουτ του Σόρια. Σο 61’ ο Ιωαννίδης με κεφαλιά δεν σημάδεψε καλά μετά την εξαιρετική σέντρα του Μλαντένοβιτς.

Οι Γιαννιώτες του Θανάση Στάικου συνέχισαν να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις και στο 70′ ο Τζίνο είχε ένα σουτ πάνω από τα δοκάρια των «πράσινων», ενώ στο 73’ ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, με την είσοδο του Βιλένα, αντί του Πάλμερ-Μπράουν και τη μετακίνηση του Αράο στο κέντρο της άμυνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (74’) ήρθε η λύτρωση για τους «πράσινους», όταν ο Μαντσίνι έβγαλε σέντρα ακριβείας στο πίσω δοκάρι και ο Παλάσιος με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Αργεντινός είχε κι άλλη μία ευκαιρία στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το τελείωμά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κλέιμαν, με το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού να παραμένει ως το τέλος του αγώνα, καθώς ο γκολκίπερ Κλέιμαν έβγαλε εντυπωσιακά με το πόδι στο 90+3’ και το πλασέ του Σπόραρ.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμουσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (76′ Γκάρο), Παμλίδης (90+1′ Μπάλαν), Τζίμας (62′ Ροσέρο), Κόντε

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (38′ λ.τρ. Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Πάλμερ-Μπράουν (73′ Βιλένα), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Παλάσιος, Τζούριτσιτς, Αϊτόρ (38′ λ. τρ. Μπερνάρ), Ιωαννίδης (72′ Σπόραρ)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή