Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Για πρωτάθλημα με κόσμο στα γήπεδα ετοιμάζεται το NBA

Για πρωτάθλημα με κόσμο στα γήπεδα ετοιμάζεται το NBA

Στις 22 Δεδκεμβρίου είναι προγραμματισμένο να γίνει το πρώτο τζάμπολ της σεζόν 2020-21 στο NBA. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, η κορυφαία μπασκετική Λίγκα του πλανήτη έχει καταρτίσει σχέδιο επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα. Οι οδηγίες, μάλιστα, κοινοποιήθηκαν στις 30 ομάδες.

Σύμφωνα με το Athletic και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι φίλαθλοι που θα παρακολουθούν δια ζώσης κάποιον αγώνα, θα πρέπει να κάθονται σε απόσταση 30 μέτρων από το παρκέ και να έχουν μαζί τους τα αποτελέσματα από αρνητικό τεστ κορονοϊού, το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει δύο ημέρες πριν από το παιχνίδι, ή να έχουν υποβληθεί σε rapid test ανήμερα της αναμέτρησης.

Τα άτομα που θα βρίσκονται στο κλειστό, δεν θα επιτρέπεται να έχουν μαζί τους φαγητό ή ποτά, ενώ για την περαιτέρω προστασία των παικτών και του προσωπικού, οι ομάδες θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει ένα πλεξιγκλάς πίσω από τους πάγκους. Όσοι είναι άνω των 2 ετών θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα, να ακολουθούν κοινωνικές αποστάσεις και να ελέγχουν τα συμπτώματά τους.

Τα κλειστά γήπεδα θα μπορούν να «γεμίζουν» με θεατές έως και το 50% της χωρητικότητάς τους, εφόσον όλοι είναι αρνητικοί. Αυτό το ποσοστό, βέβαια, μπορεί να αλλάζει ανά πολιτεία.


Πηγή