Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Γιουβέντους: Κωδικός 717

Κάρντιφ, 3 Ιουνίου του 2017. Μάριο Μάντζουκιτς και Κριστιάνο Ρονάλντο πατούν το ίδιο τερέν στον τελικό του Champions League και ο Πορτογάλος με δύο γκολ νικά τον Κροάτη 2-1 στη μεταξύ τους μονομαχία. Η Ρεάλ επικρατεί 4-1 στην Ουαλική πρωτεύουσα και φτάνει μια ντουζίνα κατακτήσεις. Κάτι λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα, τα δύο club συναντήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στα προημιτελικά. Μετά την παράσταση του CR7 στο Τορίνο, με δύο απίστευτα γκολ, ο Μάντζουκιτς πήγε να κάνει μόνος του το θαύμα στο Bernabeu, αλλά ο Κριστιάνο, ως το απόλυτο κτήνος ψυχραιμίας, έστειλε την μπάλα στο παράθυρο με πέναλτι στο 95′ και τους Merengues στον ημιτελικό. Αυτή τη φορά έχασε 2-1 από τον Μάριο, όμως έμελλε να είναι η τελευταία που οι δύο πατάνε το χορτάρι ως αντίπαλοι.

Οταν η μεταγραφή του Πορτογάλου προκάλεσε σοκ στον ποδοσφαιρικό κόσμο, ο Μάντζουκιτς ήταν ένας από εκείνους που, λογικά, λόγω θέσης, ήταν υποψήφιοι για αποχώρηση. Οταν τελικά έγινε γνωστό ότι εκείνος που θα «θυσιαστεί» είναι ο Γκονσάλο Ιγουαΐν, ο Κροάτης το πανηγύρισε [με τον τρόπο του] στα social media. Τρεις μήνες μετά, η χαρά του είναι σαφώς μεγαλύτερη.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Ο πρώην άσος της Ατλέτικο, από αντίπαλος και από κάποιος που ίσως έχανε τη θέση του από την ιστορική άφιξη, έχει γίνει ο καλύτερος φίλος του. Από όλο αυτό, μόνο κερδισμένη θα μπορούσε να βγει η Γιουβέντους και όπως γράφουν οι Ιταλοί, σημαντικό κομμάτι του credit για το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα στους δύο, πάει στον Αλέγκρι, που έχει πείσει τον Πορτογάλο να παίζει περισσότερο για τον Κροάτη. Σε πάρα πολλά ματς τα τελευταία χρόνια ο Μάριο έπαιξε στα αριστερά της επίθεσης και οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι ο Κριστιάνο δεν θα κουνιέται από το κουτί, όμως τελικά γίνεται το αντίθετο και ο Μαξ το πιστώνεται.

Σε ένα πολύ κλειστό και κρίσιμο ματς στο J-Stadium, η Βαλένθια έδειξε πολύ σοβαρό πρόσωπο και χρειάστηκε μια στιγμή μαγείας από τον Κριστιάνο για να ξεκλειδωθεί η νίκη για τους Bianconeri. Στο 59′, ύστερα από σερί step-overs, ο 33χρονος δημιούργησε μια σπιθαμή χώρου και έδωσε σε κενό τέρμα στον Μάντζουκιτς, ο οποίος είχε το πιο εύκολο έργο. Το γκολ του θηριώδη φορ ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη η Γιουβέντους και για να γράψει ο ίδιος το καλύτερο ξεκίνημα στην καριέρα του με την Vecchia Signora.

Οπως αναφέρεται στα Μέσα που ασχολούνται με την Γιουβέντους, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η επιτυχημένη συνεργασία των δύο στο top-level του αθλήματος είναι μια συνέχεια του εξαιρετικού feeling που υπάρχει ανάμεσά τους. Ο Κριστιάνο δεν χάνει την ευκαιρία να πειράξει τον Μάντζουκιτς στην προπόνηση και οι δύο σχεδόν πάντα επιλέγουν να είναι σε αντίθετες ομάδες όταν κάνουν εξάσκηση σε σουτ και τελειώματα. Για να έχει ο CR7 μια ακόμα ευκαιρία να ‘την πει’ στο καλό φιλαράκι του, για το οποίο ξέρει καλά ότι, όπως ο ίδιος, τα παίρνει άσχημα όταν χάνει.

Με 6 γκολ στην Serie A και ένα στο Champions League ο πρώην φορ της Μπάγερν έχει ξεκινήσει καλύτερα από ποτέ, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι για να φτάσει αυτό τον αριθμό στο πρωτάθλημα χρειάστηκε μόλις 8 προσπάθειες. Μέχρι στιγμής δηλαδή, σκοράρει στο 75% των φορών που το επιχειρεί, ίσως επειδή «είναι μια ακόμα πάσα στο τέρμα» όπως έλεγαν οι παλαιότεροι φιλόσοφοι του αθλήματος.

Με τους δύο να παίζουν στις κλασικές θέσεις τους, η Γιουβέντους δεν έχει αντίπαλο στην Ιταλία και με τα όσα βλέπουμε στο Champions League, δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν. Ο Κριστιάνο μπορεί να φτιάχνει περισσότερο τον Μάντζουκιτς αλλά και πάλι έχει τον τρόπο να τον αφήνει από κάτω στα γκολ, ενώ ο Αλέγκρι παίρνει άριστα στη χημεία. Με τους δύο να βγάζουν τρελό feeling μεταξύ τους, οι τιφόζι της Γιούβε μπορούν να ελπίζουν ότι θα δουν πολλές ακόμα φορές φέτος τον κωδικό 717 να σχηματίζεται μπροστά στα μάτια τους…

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή