Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Γιώργος Δώνης: «Στεναχωριέμαι που φεύγω, αλλά είμαι 50 ετών κι έχω μάθει να αποδέχομαι τα πάντα»

Ο Γιώργος Δώνης ήταν ικανοποιημένος για την εικόνα της ομάδας του και μετά το ματς με την ΑΕΚ  και αναφέρθηκε στο πως κατάφερε να κρατήσει συγκεντρωμένο το γκρουπ με όλες τις εξελίξεις, αλλά και το πώς νιώθει που θ’ αποχωρήσει. Ο 50χρονος τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν έκρυψε ότι στεναχωριέται, αλλά κοιτάει μπροστά.

«Αν κάποιος ερχόταν κι έβλεπε το τελευταίο διάστημα την προπόνηση, δεν θα μπορούσε να καταλάβει ότι από αυτή την ομάδα θα φύγει ο προπονητής και κάποιοι παίκτες. Υπάρχει σοβαρότητα και αυτό για να συμβεί θέλει κόπο. Δεν κερδίζεται με μαστίγιο, αλλά με εμπιστοσύνη. Δύο χρόνια έχουν χτιστεί γερές σχέσεις», είπε αρχικά ο Δώνης κι ανέφερε για τις εξελίξεις ανέφερε: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει πολιτισμός. Το να φεύγουν παίκτες και προπονητές είναι φυσιολογικό. Το σημαντικό είναι η νοοτροπία. Δεν υπάρχει πιο μεγάλο κίνητρο από το να μπεις στο γήπεδο και να παίξεις για να νικήσεις. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο και θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και στη συνέχεια».

Σε ερώτηση για το αν θα χρησιμοποιήσει κι άλλα παιδιά στη συνέχεια, αφού έχει δικαίωμα πέντε αλλαγών, ο Δώνης απάντησε: «Έχω αποφασίσει να μοιράσω χρόνο ειδικά σε κάποιες θέσεις. Είναι σημαντικό το μεταβατικό στάδιο και η δημιουργία μίας βάσης για τη νέα σεζόν. Για παράδειγμα να δω στην ίδια θέση Μπουζούκη-Ζαχίντ, ή Χατζηθεοδωρίδη-Ινσούα. Ίσως δούμε Σερπέζη, Αθανασακόπουλο. Θέλω να δώσω χρόνο και στα παιδιά που θα είναι στο ρόστερ τον επόμενο χρόνο, ώστε να βάλουν τη βάση και να οδηγήσουν την ομάδα του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θεωρώ ότι το υπόλοιπο των play offs θα κυλήσει ομαλά, όπως αρμόζει στην ιστορία μας και στη δουλειά που έχουμε κάνει δύο χρόνια. Έχω δώσει ήδη την αξιολόγησή μου στον τεχνικό διευθυντή».

Στο τέλος ρωτήθηκε για το πώς γίνεται να μην νιώθει πικρία για την αποχώρηση και απάντησε: «Στεναχωριέμαι, δεν το συζητάω. Και μάλιστα πάρα πολύ. Έχω παλέψει με τον εαυτό μου, η εξέλιξη δεν ήταν κάτι εντελώς ποδοσφαιρικό, αλλά έχω μεγαλώσει στο ποδόσφαιρο κι έχω ωριμάσει. Είμαι 50 ετών κι έχω μάθει να αποδέχομαι τα πάντα».


Πηγή