Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Διπλό οκτάδας μέσα στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός

Με τον «διαστημικό» Νικ Καλάθη να πραγματοποιεί εμφάνιση… MVP, o Παναθηναϊκός άλωσε το Μιλάνο και με τη νίκη του απέναντι στην Αρμάνι με 95-83 «αγκάλιασε» την πρόκριση στα playoffs της EuroLeague.

Με δύο νίκες στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν στο ΟΑΚΑ με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπουντούτσνοστ, οι «πράσινοι» θα βρεθούν στα playoffs και θα μπορούν να κοιτάξουν μέχρι και την 6η θέση της κατάταξης! Κι όλα αυτά χάρη στον φοβερό και τρομερό Νικ Καλάθη! Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πιστοποίησε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι είναι ο καλύτερος πλέι μέικερ της Ευρώπης. Τελεία και παύλα! Όμως και πάλι έχασε στο… τσακ το triple double έχοντας 27 πόντους, 14 ασίστ, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη στα 39 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ!

Ο Παναθηναϊκός μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να τα βρήκε σκούρα στην άμυνα, αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν… ο παλιός, καλός, Ευρωπαίος εξάστερος! Το 51-36 αποτυπώνει στο έπακρον τα όσα συνέβησαν στην Ιταλία, όπου οι «πράσινοι» συνέχισαν να πηγαίνουν με… σπασμένα φρένα στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Άμυνα που τσάκιζε κόκαλα σε κάποια στιγμές του αγώνα και οι οποίες έφεραν και το εύκολο καλάθι στο ανοικτό γήπεδο. Ό,τι χρειαζόταν για να φτάσει στην τεράστια νίκη η οποία τον στέλνει ακόμα πιο κοντά στα playoffs της φετινής EuroLeague.

Και φυσικά δεν ήταν μόνο ο Καλάθης εκείνος που έλαμψε στο ματς! Είχε την μεγάλη βοήθεια των Λάνγκφορντ, Κιλπάτρικ, Γκιστ και Κιλπάτρικ, με τους τέσσερις Αμερικανούς να βάζουν την υπογραφή τους στο ματς!

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή