Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Εθνική Ελλάδας: Με το Κόσοβο για το επόμενο βήμα προς την πρωτιά στο Nations League

Εθνική Ελλάδας: Με το Κόσοβο για το επόμενο βήμα προς την πρωτιά στο Nations League

Τη δεύτερη διαδοχική της νίκη ψάχνει η εθνική Ελλάδας Ανδρών στο ποδόσφαιρο, η οποία υποδέχεται στο ΟΑΚΑ το Κόσοβο για την 4η αγωνιστική της Γ’ κατηγορίας του Nations League (21:45, Cosmote Sport 1, Open). Στόχος για το συγκρότημα του Τζον φαν Σιπ είναι η νίκη, για να παραμείνει στην πρωτιά του του 3ου γκρουπ.

Η «γαλανόλευκη» προέρχεται από τη νίκη επί της Μολδαβίας με 2-0 στο ίδιο γήπεδο την περασμένη Κυριακή και ισοβαθμεί με τη Σλοβενία, που με τη σειρά της είχε επίσης περάσει νικηφόρα από την Πρίστινα (0-1) πριν από μερικές ημέρες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, εξαιρουμένων των τραυματιών Μασούρα και Μπακάκη, που είχαν ήδη αποκλειστεί, διαθέτει όλους τους υπόλοιπους διεθνείς «ετοιμοπόλεμους» και κατά συνέπεια θα είναι σε θέση να παρατάξει την ισχυρότερη δυνατή σύνθεση.

Αναφορικά με το πλάνο του για το παιχνίδι, πάντως, ο Ολλανδός δεν θέλησε να αποκαλύψει το παραμικρό. Πάντως, εκτιμάται ότι την εστία θα υπερασπιστεί ο Βλαχοδήμος, ο οποίος μπροστά του (από δεξιά προς αριστερά) θα έχει τους Χατζηδιάκο, Σβάρνα, Τζαβέλλα και Γιαννούλη. Το δίδυμο στη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν οι Ζέκα και Κουρμπέλης, με τον Μπουχαλάκη να διεκδικεί επίσης θέση, έχοντας στη μεσοεπιθετική γραμμή τους Λημνιό, Μπακασέτα και Μάνταλο, ή Φορτούνη. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να παίξει ο Παυλίδης.

Από την πλευρά τους, οι Κοσοβάροι πιθανότατα θα παίξουν με τους: Μούριτς, Χαντεργιανάι, Ντρέσεβιτς, Αλίτι, Παγκαράντα, Σόλα, Μπερίσα, Ζεγκράβα, Τσέλινα, Ζενέλι και Κολόλι.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου της Εθνικής, η Μολδαβία θα υποδεχθεί τη Σλοβενία, στο στάδιο «Ζίμπρου» (21:45).


Πηγή