Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Εθνική μπάσκετ: Μονόδρομος η νίκη επί της Λευκορωσίας για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ | ΣΠΟΡ

Ενα κομβικό παιχνίδι για την πορεία της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 δίνει το απόγευμα της Κυριακής (28/11, 17:00) η εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ Ανδρών, που αντιμετωπίζει τη Λευκορωσία.

Μετά την ήττα-έκπληξη από τη Μεγάλη Βρετανία στο Νιούκαστλ, η νίκη στο σημερινό παιχνίδι που θα γίνει στο «Αλεξάνδρειο» είναι μονόδρομος. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό και θα βρίσκεται κανονικά στον πάγκο, έχοντας αυτή τη φορά διαθέσιμο και τον Κασελάκη, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την ελληνική ομάδα, η οποία ελπίζει σε σημαντική παρουσία φιλάθλων, παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη θα ασχολείται κατά κύριο λόγο με το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΠΑΟ-Αρης.

Η Λευκορωσία μπορεί να μοιάζει… εύκολο θύμα, αλλά δεν είναι έτσι. Απόδειξη αποτελεί η νίκη της στην πρεμιέρα με 84-70 επί της Τουρκίας στο Μινσκ. Και μπορεί να μην έχει μεγάλα αστέρια, αλλά διαθέτει κάποιους παίκτες που μπορούν να κάνουν «ζημιές».

Στο άλλο ματς του ομίλου η Τουρκία υποδέχεται τη Μεγάλη Βρετανία. Υπενθυμίζεται πως οι τρεις πρώτες ομάδες του ομίλου προκρίνονται στην επόμενη φάση, μεταφέροντας τις νίκες τους εκεί. Η Εθνική θα ενωθεί με το γκρουπ στο οποίο συμμετέχουν Σερβία, Λετονία, Βέλγιο και Σλοβακία. Οι τρεις πρώτες ομάδες του νέου γκρουπ που θα σχηματιστεί, θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.


Πηγή