Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Επίσημο: Ο Άντριαν Πέιν σκοτώθηκε από πυροβολισμό -Το πέρασμα από τον ΠΑΟ, η φιλία του με καρκινοπαθές κοριτσάκι

Το πρώην αστέρι του Μίσιγκαν Στέιτ και του Παναθηναϊκού, Άντριαν Πέιν, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Το απόγευμα της Δευτέρας, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Όραντζ στη Φλόριντα ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε σε κλήση στις 1:37 π.μ. για έναν άνδρα που είχε πυροβοληθεί. Ο Πέιν μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επί τόπου έναν ύποπτο για τον πυροβολισμό, τον 29χρονο Λόρενς Ντόριτι, με ένταλμα για φόνο πρώτου βαθμού.

Η φιλία του Άντριαν Πέιν με κοριτσάκι που έπασχε από καρκίνο

Ο 31χρονος Payne, με καταγωγή από το Ντέιτον του Οχάιο, έπαιξε για τους Spartans από το 2010-14.

Ίσως η μεγαλύτερη «ιστορία» του να ήρθε όταν ο ύψους 2,08μ. φόργουορντ έγινε φίλος με ένα μικρό κοριτσάκι από το Σεντ Τζονς που έπασχε από καρκίνο, τη Λέισι Χόλσγουορθ, η οποία έγινε σταθερό μέλος γύρω από τους Σπάρτανς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πέιν την σήκωσε για να κόψει τα δίχτυα μετά την κατάκτηση του τίτλου του τουρνουά Big Ten από το MSU στην Ινδιανάπολη και η ιστορία της φιλίας τους έγινε σημαντικό θέμα στις ΗΠΑ.

Το κοριτσάκι έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του νευροβλαστώματος λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά το τέλος της σεζόν και ο Πέιν απέτισε φόρο τιμής στην 8χρονη μαζί με τους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια μιας συγκινητικής τελετής τιμής στο Breslin Center.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διαδρομή του Πέιν μέχρι την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό

Ο Πέιν πήγε στους Ατλάντα Χοκς όντας 15η επιλογή στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2014 και ανταλλάχθηκε με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς κατά τη διάρκεια της rookie σεζόν του. Έπαιξε 107 παιχνίδια στο ΝΒΑ σε τρεις σεζόν, ολοκληρώνοντας με πέντε παιχνίδια την περίοδο 2017-18, αφού υπέγραψε με τους Ορλάντο Μάτζικ, και έχοντας κατά μέσο όρο 4,2 πόντους και 1,8 ριμπάουντ σε 13,1 λεπτά ανά παιχνίδι.

Οι Μάτζικ τον άφησαν ελεύθερο αφού το όνομά του εμφανίστηκε σε δημοσίευμα του ESPN σχετικά με υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση στην οποία εμπλέκονται ο Πέιν και ο πρώην γκαρντ του MSU Κιθ Άπλινγκ κατά τη διάρκεια του πρώτου τους έτους στο MSU. Οι εισαγγελείς δεν άσκησαν τότε δίωξη και δεν έγιναν περαιτέρω νομικές ενέργειες μετά το ρεπορτάζ του ESPN τον Ιανουάριο του 2018.

Ο Άντριαν Πέιν / Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Ο Άντριαν Πέιν / Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πέιν στη συνέχεια έκανε μετακινήσεις εκτός ΗΠΑ, τελειώνοντας τη σεζόν του 2018 με τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα και στη συνέχεια έπαιξε για λίγο στην Κίνα στις αρχές του 2018. Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό στις αρχές του 2019 και βοήθησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, πριν οι δύο πλευρές λύσουν τη συνεργασία τους τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Αφού πέρασε χρόνο στη Γαλλία και την Τουρκία το διάστημα 2019-2021, ο Πέιν υπέγραψε τον Δεκέμβριο με τη Γιουβέντους Ουτένα στη Λιθουανία. Είχε κατά μέσο όρο 8,6 πόντους και 4,6 ριμπάουντ σε επτά παιχνίδια πριν αποδεσμευτεί τον Φεβρουάριο.


Πηγή