Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Εφιαλτική πτήση για ομάδα του ΝΒΑ -Κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο που τη μετέφερε, επικράτησε πανικός

Οι ομάδες του ΝΒΑ έχουν ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, καθώς οι ομάδες βρίσκονται συνεχώς σε αεροπλάνα και ταξιδεύουν από τη μια πολιτεία στην άλλη.

Εκ των πραγμάτων, το να υπάρξουν προβλήματα με τις πτήσεις των ομάδων του ΝΒΑ, δεν αποτελεί έκπληξη. Ωστόσο, το να βρεθούν κοντά σε μια τραγωδία, απέχει πολύ από κάτι το σύνηθες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια είδηση που έγινε γνωστή σχεδόν ένα μήνα μετά το συμβάν, ο σούτινγκ γκαρντ των Κλίπερς, Έρικ Γκόρντον, επιβεβαίωσε πως το αεροπλάνο της ομάδας στην οποία είχε χτυπηθεί από κεραυνό. Το περιστατικό έγινε κατά την πτήση από το Λος Άντζελες στο Ντένβερ, για ένα ματς της regular season κόντρα στους Νάγκετς.

Ειδικότερα, στις 25 Φεβρουαρίου το ιδιωτικό αεροπλάνο της ομάδας χτυπήθηκε από κεραυνό, ενώ πετούσε υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το γεγονός αυτό ανάγκασε το αεροσκάφος να χάνει ύψος, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός μεταξύ των επιβαινόντων.

NBA: Πώς αποφεύχθηκε η τραγωδία για τους Κλίπερς στην πτήση-εφιάλτης

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Γκόρντον, ο μόνος λόγος που δεν εκτυλίχθηκε μια τραγωδία το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου, ήταν επειδή ο πιλότος ήταν εξαιρετικά ήρεμος και έμπειρος. Διατήρησε την ψυχραιμία του και προσγείωσε το αεροπλάνο με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Κολοράντο.

Ο Έρικ Γκόρντον περιέγραψε πολύ γλαφυρά τα όσα έγιναν: «Παντού ουρλιαχτά, το αεροπλάνο έπεφτε συνεχώς πιο χαμηλά. Μερικοί από τους συνεπιβάτες μου τη χαρακτήρισαν ως τη χειρότερη πτήση που είχαν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίζοντας, ο σούτινγκ γκαρντ των Κλίπερς είπε: «Λίγο μετά την προσγείωσή μας στο Κολοράντο, εγώ και οι συμπαίκτες μου είδαμε ένα ξεβαμμένο σημείο πάνω στο αεροπλάνο. Τελικά εκεί ήταν που το είχε χτυπήσει κεραυνός».


Πηγή