Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Εύκολη νίκη για την Ελλάδα, 2-0 τη Μολδαβία στο ΟΑΚΑ

Εύκολη νίκη για την Ελλάδα, 2-0 τη Μολδαβία στο ΟΑΚΑ

Με σκόρερ τους Μπακασέτα και Μάνταλο, η Ελλάδα νίκησε με 2-0 τη Μολδαβία στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική του Nations League.

Η λογική έλεγε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έπαιρνε από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα πίεζε για το γκολ. Και η αλήθεια είναι ότι έτσι έγινε, χωρίς όμως το αποτέλεσμα να είναι το αναμενόμενο, γιατί ναι μεν η Ελλάδα ήταν καλύτερη από τη Μολδαβία, αλλά γενικά ήταν μάλλον κακή.

Η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ απείλησε στο 13′ με τον Μπακασέτα, τον οποίο πρόλαβαν οι αμυντικοί πριν πλασάρει από κοντά, με τα λεπτά στη συνέχεια να περνάνε… δύσκολα. Η κατοχή της μπάλας ήταν 78%-22% για την εθνική ομάδα αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει, μέχρι που ήρθε η φάση του 45′: Τράβηγμα στον Παυλίδη, κόκκινη κάρτα στον Πόσματς, πέναλτι για την Ελλάδα, εκτέλεση του Μπακασέτα και γκολ (1-0).

Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, έκλεισε καλά για την εθνική και το ίδιο καλά άνοιξε και το δεύτερο, αφού στο 50′ ο Μπακασέτας «έγραψε» και ασίστ στα στατιστικά του, κάνοντας τη σέντρα για τον Μάνταλο, ο οποίος με σουτ από κοντά έκανε το 2-0.

Από εκείνη τη στιγμή, ουσιαστικά, το ματς… έλαβε τέλος, αφού όλα είχαν κριθεί και απλά οι παίκτες του Φαν Σιπ θα μπορούσαν να ανεβάσουν το σκορ αλλά δεν το έκαναν. Και αφού δεν το έκαναν, στο τέλος φοβήθηκαν ότι θα αγχωθούν κιόλας, αφού η Μολδαβία κέρδισε πέναλτι στο 87′ από λάθος του Ρότα, αλλά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε την εκτέλεση του Μιλιντσεάνου και «σφράγισε» τη νίκη με 2-0, αφού στις καθυστερήσεις η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την προσπάθεια του Φορτούνη.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (70′ Ρότα), Σβάρνας, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (83′ Μπουχαλάκης), Ζέκα, Λημνιός (76′ Πέλκας), Μπακασέτας, Μάνταλος (70′ Φορτούνης), Παυλίδης (83′ Φούντας).

Μολδαβία: Ναμάσκο, Πόσματς, Αρμας, Μούντρας, Ρέμπτσιουκ, Πλάτιτσα, Τσότσιουκ, Καιμάτσοβ (46′ Επουρεάνου), Ιονίτα (76′ Ράκου), Ράτα (66′ Μαράντσιτσι), Νικολαέσκου (58′ Μιλιντσεάνου).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Με αυτή τη νίκη η Ελλάδα πήγε στους 7 βαθμούς, όσους έχει και η Βοσνία, η οποία επικράτησε του Κόσοβου με 1-0 εκτός έδρας, χάρη στο γκολ του Βούτσκιτς στο 22′. Έτσι, μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής.

1. Ελλάδα 7 (4-1)
2. Βοσνία 7 (2-0)
3. Κόσοβο 1 (2-4)
4. Μολδαβία 1 (1-4)


Πηγή