Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η ΑΕΚ με στόχο να φτάσει πιο κοντά στα αστέρια

Η μεγάλη ώρα της ΑΕΚ έφτασε. Μπορεί να είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα τη σεζόν και η Ένωση να δίνει τον πρώτο επίσημο εντός έδρας αγώνα της, ωστόσο το αποψινό ματς με τη Σέλτικ (21:00, NovaSports 2) στο ΟΑΚΑ είναι η τεράστια ευκαιρία της να ολοκληρώσει ό,τι ξεκίνησε στη Γλασκόβη την περασμένη Τετάρτη και να πάρει την πρόκριση, που θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στους ομίλους του Champions League.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλει να δει από τους παίκτες του πάθος για τη νίκη από το πρώτο λεπτό. Σε καμία περίπτωση οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα πρέπει να μπουν με στόχο να διατηρήσουν το 1-1 του «Σέλτικ Παρκ», κάτι για το οποίο ο Έλληνας κόουτς ήταν σαφής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου…

«Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα σου δίνει περιθώρια να πεις ότι δεν θα δεχτώ γκολ, αλλά θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν σκεφτούμε ότι δεν πρέπει να δεχτούμε γκολ ή να κρατήσουμε την μπάλα παραπάνω, δεν θα μας βοηθήσει», ανέφερε ο Ουζουνίδης.

Ο κόσμος της ΑΕΚ θα αποτελέσει επίσης έναν καθοριστικό παράγοντα. Παρότι Δεκαπενταύγουστος, το ΟΑΚΑ αναμένεται να έχει γύρω στους 35.000 φίλους της Ένωσης, από τους οποίους ο Ουζουνίδης περιμένει να δώσουν ώθηση στους παίκτες του.

«Εμείς έχουμε θέληση και επιθυμία για πρόκριση. Δεν πρέπει να πιεστούμε. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, ακόμα και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή και να σπρώξει την ομάδα, δίνοντας της ρυθμό. Θα πρέπει να κρατήσουμε την ηρεμία μας, αν δεν πάει κάτι καλά. Η ΑΕΚ το έχει αποδείξει από πέρσι ότι μπορεί να τα καταφέρει», υπογράμμισε.

Η κατάσταση με τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου βελτιώθηκε σημαντικά με τον αρχηγό της ΑΕΚ να βρίσκεται τελικά στην αποστολή, αν και το πιο πιθανό είναι στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο να μην ρισκάρουν με τη συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό με τον Λόπες να παίζει στο αριστερό άκρο και τον Άλεφ να αγωνίζεται πλάι στον Σιμόες, καλύπτοντας το κενό του τιμωρημένου Γαλανόπουλου. Τσιγκρίνσκι και Μπογέ, όπως είναι γνωστό, δεν είναι επίσης διαθέσιμοι.

Το πιο πιθανό, λοιπόν, είναι ο Ουζουνίδης να παρατάξει την Ένωση με τους: Μπάρκα, Χουλτ, Λαμπρόπουλο, Οικονόμου, Μπακάκη, Σιμόες, Άλεφ, Λόπες, Μπακασέτα, Κλωναρίδη και Λιβάγια.

Από την άλλη, η Σέλτικ δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Άγερ και τον Μπογιάτα, ο οποίος έμεινε στη Γλασκόβη, έχοντας ανοίξει «μέτωπο» με τον σύλλογο για το θέμα της μεταγραφής του. Ο Μπρένταν Ρότζερς, που χαρακτήρισε στις δηλώσεις του ως τη σημαντικότερη πρόκληση της καριέρας του το παιχνίδι, είδε το αστέρι του ρόστερ, τον Μούσα Ντεμπελέ, να μπαίνει στην αποστολή. Βέβαια, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Γάλλος επιθετικός ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, κάτι που θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Έτσι, μια πιθανή ενδεκάδα για τη Σέλτικ  θα αποτελείται από τους: Γκόρντον, Λούστιγκ, Χέντρι, Σιμούνοβιτς, Τίερνι, Φόρεστ, Μπράουν, Εντσάμ, Ρόγκιτς, ΜακΓκρέγκορ και Εντουάρντ ή Ντεμπελέ.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή