Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Κραϊόβα και ετοιμάζεται για τα play off του Europa League

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Κραϊόβα (21:00) στη ρεβάνς του 2-0 της Ρουμανίας και είναι έτοιμη να τελειώσει τη δουλειά, σφραγίζοντας την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Η Ένωση μετά το… σόου του Μάρκο Λιβάια και το καθαρό σκορ που πήρε στη Ρουμανία βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στα play off του Europa League. Αυτή ετοιμάζεται να σφραγίσει απόψε (21:00 / Novasports2) στο άδειο -λόγω της τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών- ΟΑΚΑ απέναντι στην Κραϊόβα. Οι παίκτες του Μιγκέλ Καρντόσο αρκεί να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα, όπως τόνισε και ο Πορτογάλος κόουτς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, για να επιβεβαιώσουν και στη ρεβάνς τον τίτλο του ξεκάθαρου φαβορί που είχαν άλλωστε από τη μέρα της κλήρωσης κόντρα στη ρουμανική ομάδα.

«Αυτό που είπα στους παίκτες μου μετά το τέλος του πρώτου αγώνα είναι ότι το μεγαλύτερο κίνητρο για να βελτιωθούμε και να μεγαλώνουμε σαν ομάδα είναι να εφαρμόζουμε όσα δουλεύουμε καθημερινά. Πιστεύω ότι η πρόκριση είναι ακόμα μακριά. Σέβομαι απόλυτα όλους τους αντιπάλους και φυσικά της Κραϊόβα. Θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθούμε να κρατάμε την ομάδα στο πλάνο της. Η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Είμαι σίγουρος ότι σε κάποια χρονικά σημείο θα δούμε πράγματα που θέλουμε γιατί αυτό που βλέπω στις προπονήσεις είναι ότι όλοι είναι στον ίδιο στόχο. Θέλω να δω μια έξυπνη ομάδα στο γήπεδο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Καρντόσο.

Ο Πορτογάλος κόουτς αναμένεται να ξεκινήσει τον Νέλσον Ολιβέιρα στο αρχικό σχήμα, ενώ πέρα από τους Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Βίκτωρα Κλωναρίδη δεν θα έχει διαθέσιμο και τον Νίκλας Χουλτ, ο οποίος παρότι προπονείται κανονικά πλέον, έμεινε εκτός αποστολής αφού είχε χάσει κάποιες προπονήσεις μετά τον τραυματισμό που είχε αποκομίσει από το παιχνίδι στη Ρουμανία.

Ο Καρντόσο αναμένεται να παρατάξει το 4-2-3-1 με τους Μπάρκα, Λόπες, Βράνιες, Σβάρνα, Παουλίνιο, Σιμόες – Σιμάο ή Κρίστιτσιτς, Ζεράλντες, Μάνταλο, Λιβάια και Ολιβέιρα.

Πέρα από το να τελειώσει τη δουλειά και να περιμένει ποια εκ των Σπάρτα Πράγας ή Τράμπζονσπορ θα βρει μπροστά της στα πλέι οφ, η ΑΕΚ θα επιδιώξει να παρουσιάσει και βελτίωση στο παιχνίδι της σύμφωνα με το πλάνο που εφαρμόζει ο Μιγκέλ Καρντόσο και που με την πάροδο του χρόνου επιθυμεί να βγαίνει όλο και περισσότερο στο γήπεδο.

Και φυσικά οι Κιτρινόμαυροι θα επιδιώξουν να πάρουν και μια δεύτερη νίκη που θα δώσει σημαντικούς βαθμούς στην Ελλάδα στο ranking της UEFA, όπου η χώρα μας, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, κυνηγάει την 15η θέση.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή