Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Ο Πρίγιοβιτς, ο Σόλσκιερ και η αποτυχημένη επιλογή προπονητή του ΠΑΟΚ

Η Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να στηρίξει τον Σόλσκιερ

O Νορβηγός είναι ο απόλυτος αναμορφωτής για τη Γιουνάιτεντ. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ από τότε που ανέλαβε τους “Κόκκινους Διαβόλους” άλλαξε την ομάδα σε επίπεδο εμφανίσεων, αλλά και αποτελεσμάτων. Όλα αυτά από τότε που διαδέχθηκε τον Μουρίνιο τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει τα 14 από τα 19 ματς με τον Σόλσκιερ στον πάγκο και έφτασε ήδη στα προημιτελικά του Champions League ανατρέποντας όλα τα δεδομένα. Οι Άγγλοι αναλυτές στάθηκαν στο ότι στα 46 του χρόνια ο Σόλσκιερ έχει κάνει ήδη αρκετά για να κερδίσει επάξια την θέση του μόνιμου προπονητή στην Γιουνάιτεντ και το πρωί της Πέμπτης ήρθε η επιβεβαίωση με το νέο τριετές συμβόλαιο. Τι χρειάζεται όμως η Μάντσεστερ για μια δυναμικότερη συνέχεια;

Η Γιουνάιτεντ μετά την αποχώρηση του Μουρίνιο ήθελε ένα διαφορετικό μοντέλο. Μια πιο μοντέρνα δομή,μία καλύτερη σύνδεση – συνεργασία διοίκησης – τεχνικού staff. Από την εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και μετά έψαχνε την προπονητική σταθερότητα και ουσία. Το πλάνο των μεταγραφών παικτών δίχως σαφές πλάνο και καλή συνεννόηση με τον προπονητή ποτέ δεν αποδίδει. Η επιλογή του Σόλσκιερ, αλλά και η πρόσληψη ενός διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος με επιτελικό ρόλο στις μεταγραφές είναι οι κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση.

Αλλωστε, η μεγάλη κρίση της Μάντσεστερ ήταν και βασικό δημιούργημα του Εντ Γούντγουορντ που είχε περισσότερες ευθύνες κι τον Μουρίνιο. Έχοντας έναν σημαντικό κι επιτελικό ρόλο στο οργανόγραμμα της Γιουνάιτεντ, ο εκτελεστικός της διευθυντής έχει καίριες ευθύνες στο κομμάτι της κατάρτισης του ρόστερ. Ο Γούντγουορντ βρέθηκε σε δυσχερέστατη θέση, καθώς… χρεώθηκε πως άφησε γυμνή την ομάδα. Η στάση του ήταν κάκιστη, αφού πολλές φορές εξέθεσε τον Special One. Ο Μουρίνιο απολύθηκε και η Μάντσεστερ δαπάνησε αρκετά για αποζημίωση, χρήματα πάντως που θα κερδηθούν από τη μη… απόκτηση του Ποκετίνο.

Για τον Νορβηγό τεχνικό υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά για το αν μπορεί να συγκριθεί με το top επίπεδο του Γκουαρδιόλα. Ωστόσο, τα δείγματα της δουλειάς του έχουν κριθεί ως παραπάνω από ικανοποιητικά όλο αυτό το διάστημα. Μετέτρεψε μία σχεδόν… χαμένη σεζόν σε μία χρονιά όπου η Γιουνάιτεντ έμεινε μέσα σε περίπου όλους τους βασικούς της στόχους, ενώ… έσωσε και τον Γούντγουορντ.

Το πιο σημαντικό είναι πως η παρουσία του Σόλσκιερ και η καλή δουλειά του έκανε την Γιουνάιτεντ να κατανοήσει την σημασία του να καλύπτονται οι ανάγκες του προπονητή με σωστή επικοινωνία και με έναν κατάλληλο άνθρωπο για τις μεταγραφές. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο το συνειδητοποίησε η Γιουνάιτεντ στο διάστημα της παραμονής του 46χρονου. Ο σωστός και ικανός προπονητής θέλει και τα κατάλληλα… εργαλεία και την ανάλογη στήριξη.

Η Μάντσεστερ θέλει ένα άτομο που να έχει άμεση σχέση με τον προπονητή για πλάνο και μεταγραφές και που να βλέπει τις Ακαδημίες με την σύνδεσή τους με την πρώτη ομάδα και τόσα άλλα. Είναι ίσως η μόνη μεγάλη ομάδα που της λείπει αυτό. Η επιτυχία του Σόλσκιερ τον κρατάει στους «Κόκκινους», αλλά παράλληλα δίνει χώρο και στο άλλο άτομο που απαιτείται για την Μάντσεστερ σε θέματα οργάνωσης και προσθηκών.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή