Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η γκάφα από Δανό διεθνή

Οι Δανοί διεθνείς προχώρησαν σε ανταρσία από την εθνική ομάδα της χώρας τους, καθώς δεν συμφωνούν σε νέα σύμβαση με την Ομοσπονδία. Οι παίκτες προσφέρθηκαν να παίξουν τα επόμενα ματς με βάση τη συμφωνία που είχαν υπογράψει πριν ένα χρόνο και έκανε λόγο για 700 λίρες σε κάθε παρουσία τους, αλλά και την πληρωμή 100.000 λιρών για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Όμως, οι συζητήσεις σταμάτησαν, διότι η Ομοσπονδία δεν ήθελε οι παίκτες να κάνουν ατομικές χορηγικές συμφωνίες, με εταιρείες που μπορεί να είναι ανταγωνιστικές με αυτές που έχει συμφωνήσει η ίδια για την εθνική ομάδα. Αυτό ήταν το μεγάλο «αγκάθι», με αποτέλεσμα να έρθει η ρήξη…

Έτσι, με δεδομένο ότι η ομάδα κινδύνευε να μείνει χωρίς παίκτες για το χθεσινό φιλικό με τη Σλοβακία και για την 1η αγωνιστική του Nations League κόντρα στην Ουαλία, η DBU έστειλε τη Δευτέρα αίτημα προς τη Superliga, προκειμένου παίκτες από το πρωτάθλημα της χώτας να ενισχύσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η Ένωση Επαγγελματιών παικτών απέρριψε το αίτημα, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι αντιδεοντολογικό.

Έπειτα, η Ομοσπονδία στράφηκε σε παίκτες της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, αλλά και ερασιτέχνες, ζητώντας να βοηθήσουν. Έτσι, με έναν μηχανικό, έναν λογιστή, με εργαζόμενους σε άλλους επαγγελματικούς χώρους, κάποιους ανέργους και μερικούς μαθητές λυκείου κατάφερε να συγκεντρωθεί ομάδα, που έχασε μεν 3-0 από τους Σλοβάκους, αλλά τουλάχιστον δεν γελοιοποιήθηκε.

Η ιστορία αυτή έγινε γνωστή σχεδόν σε όλον τον πλανήτη. Μόνο που δεν την πήρε χαμπάρι ένας από τους Δανούς που έπαιξαν στο Μουντιάλ της Ρωσίας και σύμφωνα με τα δανέζικα ΜΜΕ, πήγε να ενσωματωθεί κανονικά στην αποστολή για το ματς στην Τρνάβα. Ούτε σε ανέκδοτο αυτά…

Πηγαίνοντας στη Βιέννη, τον ποδοσφαιριστή της Θέλτα περίμενε εκπρόσωπος της ομάδας για να του εξηγήσει τι συνέβη. Ο ίδιος, με δηλώσεις του στο TV3 Sport σχολίασε: «Έχω δεχθεί αυτές τις ημέρες πολλά μηνύματα. Όμως, δεν τα είχα διαβάσει. Ένα από αυτά ίσως να ήταν από την Ένωση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Πρέπει να τα δω, αν και τώρα δεν θα έχει τόση σημασία…».

localStorage.clear();


Πηγή