Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Η Μπάγερν ανακοίνωσε τον Χάρι Κέιν έως το 2027 με ποσό-ρεκόρ στην ιστορία της Bundesliga [βίντεο]

Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν, εντάχθηκε στην πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου, από την Τότεναμ με τετραετές συμβόλαιο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (12/8) οι Βαυαροί.

Η Μπάγερν ανέφερε ότι ο 30χρονος επιθετικός υπέγραψε μέχρι το 2027, μετά από παρατεταμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο συλλόγων.

Δεν αποκάλυψε το κόστος μεταγραφής, αλλά σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η Μπάγερν θα πληρώσει 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχει συμφωνία για επιπλέον 20 εκατομμύρια. Ο κορυφαίος επιθετικός θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο και αναμένεται να κερδίζει πάνω από 25 εκατομμύρια τον χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι το υψηλότερο ποσό μεταγραφής που έχει καταβληθεί ποτέ από σύλλογο της Bundesliga. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα 80 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Μπάγερν για την απόκτηση του Λούκας Ερναντές από την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2019.

«Η Μπάγερν απέκτησε τον Χάρι Κέιν από την Τότεναμ. Ο Άγγλος επιθετικός υπέγραψε συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου 2027. Θα παίξει με το νούμερο εννέα στη φανέλα του», ανέφεραν οι Βαυαροί.

Η Τότεναμ με ανάρτησή της στα social media ανέφερε: «Έχουμε έρθει σε συμφωνία με την Μπάγερν Μονάχου για τη μεταγραφή του Χάρι Κέιν. Ευχαριστούμε για την απίστευτη συνεισφορά σου στο σύλλογό μας όλα αυτά τα χρόνια, Χάρι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πορεία του Χάρι Κέιν

Ο Κέιν εντάχθηκε στην ακαδημία της Τότεναμ σε ηλικία 11 ετών, πριν κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2011. Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην ομάδα του βόρειου Λονδίνου, αλλά είχε παραχωρηθεί δανεικός σε Λέιτον Όριεντ, Μίλγουολ, Νόριτς Σίτι και Λέστερ.

Ο Κέιν έχει σκοράρει 280 γκολ για τους «Σπερς»-που αποτελεί ρεκόρ για το σύλλογο- σε περισσότερες από 430 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και 58 φορές για τη χώρα του σε 84 αγώνες, καθιστώντας τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική Αγγλίας. Είναι επίσης ο δεύτερος σκόρερ της Premier League όλων των εποχών με 213 γκολ , 47 πίσω από τον Άλαν Σίρερ.

Ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Champions League το 2019. Έχει αγωνιστεί επίσης στους τελικούς League Cup το 2015 και το 2021.
Ο Κέιν είχε ακόμη ένα χρόνο στο συμβόλαιό του, που σημαίνει ότι η Τότεναμ κινδύνευε να τον χάσει με ελεύθερη μεταγραφή τον επόμενο χρόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήθελε να φύγει από τον σύλλογο το 2021, όταν συνδέθηκε με μεταγραφή στη Μάντσεστερ Σίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δύσκολο να περιγράψω με λόγια πώς να πω αντίο σε έναν σύλλογο και οπαδούς που έχουν κάνει τόσα πολλά για μένα στην καριέρα μου. Πάντα θα είστε στην καρδιά μου. Ευχαριστώ Τότεναμ, σας ευχαριστώ οπαδοί της Τότεναμ». Με αυτά τα λόγια σε ένα βίντεο που ανέβασε στα social media ο Χάρι Κέιν αποχαιρέτησε τους φίλους της Τότεναμ.

Ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας ταξίδεψε χθες στο Μόναχο (18:41) μαζί με τη σύζυγό του Κέιτι από το Στάνστεντ (κοντά στο Λονδίνο) και το Cessna 560XL Citation XLS+ προσγειώθηκε (20.07) στο αεροδρόμιο Oberpfaffenhofen (30 χιλιόμετρα δυτικά του Μονάχου).


Πηγή