Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Η τρελή κούρσα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα συνεχίζεται

Η τρελή κούρσα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα συνεχίζεται

Με… σπασμένα τα φρένα συνεχίζει ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, καθώς νίκησε τον Παναιτωλικό με 3-1 και έδωσε συνέχεια στη νίκη του ΟΑΚΑ και την ισοπαλία του «Κλεάνθης Βικελίδης». Παράλληλα διατήρησε την εξαιρετική παράδοση που έχει κόντρα στα «καναρίνια», αφού σε 13 ματς που τον έχει υποδεχθεί μετρά 12 νίκες και 1 ισοπαλία.

Οι Kρητικοί ξεκίνησαν με τον Σωτηρίου στο τέρμα, τους Μαρινάκη, Γιαννούλη, Νάστο, Κοροβέση στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. τους Μεγιάδο, Νέιρα στον άξονα, τους Τσιλιανίδη, Σεμέντο στα άκρα και τον Ναμπί ένα κλικ πίσω από τον Μάνο.

Τα «καναρίνια» είχαν τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μαλή, Μπάλμπι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Λουσέρο, Ντάλσιο, Μιμίτο στον άξονα, τους Ντουάρτε, Ντίας στα άκρα και τον Μπαϊροβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να πατά καλύτερα και κυρίως από τα αριστερά με τον Σεμέδο, δημιουργούσε ρήγματα. Ο 23χρονος ακραίος έπαιζε πολύ το 1vs1, ο Κοροβέσης επίσης έδειχνε ορεξάτος και η συγκεκριμένη πλευρά δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ. Οπως συνέβη στο 9′ με την κεφαλιά του Μάνου. Λίγο αργότερα (10′) ο Ντουάρτε δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή σε παράλληλη του Μπαϊροβιτς και με την πάροδο του χρόνου οι «κυανοκίτρινοι» ισορρόπησαν, καθώς ο Λουσέρο ο οπισθοχώρησε ένα κλικ και οι γραμμές τους απέκτησαν «επικοινωνία». Μάλιστα «άγγιξαν» το γκολ όταν σε εξέλιξη δικής τους στατικής φάσης, ο Κοροβέσης δεν έδιωξε όπως ήθελε και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σωτηρίου.

Στο 29′ όμως διαμορφώθηκαν νέα δεδομένα, καθώς αποβλήθηκε ο Μιμίτο με απευθείας κόκκινη, για σκληρό μαρκάρισμα επί του Νέιρα. Πλέον οι γηπεδούχοι είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά και «έχασαν» τον Κοροβέση με μυικό πρόβλημα (σ.σ. μάλλον θλάση). Αυτόματα με την είσοδο του Μπράουν υπήρξε ντόμινο εσωτερικών αλλαγών (π.χ. Μαρινάκης στόπερ), ενώ οι φιλοξενούμενοι «γύρισαν» το σύστημα σε 4-4-1 και έκλεισαν διαδρόμους. Ετσι στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου «περίμεναν» και δεν απειλήθηκαν, πλην της «μικροευκαιρίας» του Μάνου στο 45′.

Στο δεύτερο μισό ο ΟΦΗ «φόρτωσε» την περιοχή των φιλοξενουμένων, καθώς ο Σεμέδο συνέκλινε και τα μπακ ανέβαιναν ψηλά, αφού είχε παίκτη παραπάνω και ο Παναιτωλικός έδινε προτεραιότητα στην άμυνά του. Τελικά άνοιξε το σκορ σχετικά νωρίς, όταν στο 54′ ο Τσιλιανίδης πήρε το «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Κνετ μετά από σουτ του Σεμέδο και πλάσαρε εύστοχα. Λίγο αργότερα (58′) ο Αριγίμπι κοντά στην ισοφάριση, αλλά στην προβολή του ο Νάστος έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, αλλά οι κρητικοί «πατούσαν» καλύτερα και στο 61′ διπλασίασαν τα τέρματά τους με το ωραία πλασέ του Μάνου.

Την ίδια στιγμή όμως άρχισε να παίρνει… μπρος ο  Αριγίμπι. Ο νεαρός ακραίος πέρασε σαν αλλαγή στην ανάπαυλα και άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Στο διάστημα από το 2-0 μέχρι το 75′ έκανε πολλές κούρσες από τα αριστερά και στο 69′ μετά από δική του ενέργεια ο Μοράρ ευστόχησε με ωραίο πλασέ και ο Παναιτωλικός μπήκε «ξανά» στο ματς. Ομως έπαιζε με παίκτη λιγότερα, ο ΟΦΗ διαχειρίζονταν σωστά τον χρόνο και έβρισκε κενούς χώρους. Ο Ναμπί στο 73′ αστόχησε απέναντι στον Κνετ, όμως ο Τσιλιανίδης στο 86′ ευστόχησε ξανά, αυτή τη φορά απέναντι στον Γιαννακόπουλο καθώς ο Αυστριακός γκολκίπερ είχε βγει τραυματίας, και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (34′ Μπράουν), Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης, Ναμπί (81′ Σακόρ), Σεμέδο, Μάνος (88′ Φιγκερέιδο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ (79′ Γιαννακόπουλος), Σανιά, Μαλή, Γιοβάνοβιτς, Λουτσιάνο, Ντάλσιο, Λουσέρο, Ντίαζ, Μιμίτο, Ντουάρτε (60′ Μοράρ), Μπαϊροβιτς (46′ Αριγίμπι).

Πηγή: gazzetta.gr  


Πηγή