Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Θα έπαιρνε μεταγραφή για τη Μαν. Γιουνάιτεντ και τώρα δουλεύει σε φούρνο

Θεωρείται ένας από τους χαρισματικούς ποδοσφαιριστές που έβγαλε η χώρα του, καθώς είχε μια «ερωτική» επαφή με τα δίχτυα. Μπορεί το μπόι του (1,73 μέτρα) να μην τον έβαζε στη… συνομοταξία των «killers» επιθετικών, αλλά ο Σαλβαδόρ Καμπάνιας έκανε μια αρκετά σημαντική καριέρα, που σύμφωνα με τον ίδιο θα ήταν καλύτερη και σαφώς λαμπρότερη, εάν ένα περιστατικό δεν του άλλαζε για πάντα και δραματικά τη ζωή του.

Ο Παραγουανός διεθνής, που έχει γίνει μέχρι και γραμματόσημα στα μέρη του, σύμφωνα με όσα είπε στο Telefuturo, ήταν το 2010 ένα βήμα πριν πάρει μεταγραφή από την Κλαμπ Αμέρικα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι είχε υπογράψει προσύμφωνο με την ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έναντι 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο Καμπάνιας αποκάλυψε επίσης ότι για να τον κρατήσει στο ρόστερ της η ομάδα από το Μεξικό, του προσέφερε διπλασιασμό στο συμβόλαιό του και του έδωσε δύο διαμερίσματα, σε Ακαπούλκο και Κανκούν,

Αλλά, τα όνειρά του κατέρρευσαν όταν τον πυροβόλησαν και χρειάστηκε να παραμείνει για έναν μήνα στην εντατική. Ήταν 25 Ιανουαρίου 2010, όταν στην πόλη του Μεξικό ο τότε 30χρονος επιθετικός βρισκόταν σε ένα μπαρ που μετατράπηκε σε… σαλούν. Μια από τις σφαίρες κατέληξε στο κεφάλι του και ο κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή του ήταν τεράστιος.

Τελικά, κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δεν μπορούσε να είναι με την εθνική Παραγουάης στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής στο Μουντιάλ, παρόλο που η συμμετοχή του στην 23άδα θεωρούταν σίγουρη, ενώ ήδη είχε βρεθεί στην αποστολή που είχε αγωνιστεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα στη Γερμανία. Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να μπει ξανά στα γήπεδα, με τη φανέλα της 12ης Οκτωβρίου (έτσι λέγεται η ομάδα) από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του.

Από την ημέρα που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Καμπάνιας δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν το περιστατικό που του άλλαξε για πάντα τη ζωή και σήμερα εργάζεται σε φούρνο στην Ασουνσιόν για να βιοποριστεί.

localStorage.clear();


Πηγή