Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Θρίαμβος της Ρόμα στον «εμφύλιο» της Ρώμης

Η Ρόμα θριάμβευσε στον «εμφύλιο» της Ρώμης και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λορέντσο Πελεγκρίνι, που μπήκε ως αλλαγή και μέτρησε ένα γκολ και μια ασίστ, επικράτησε με 3-1 της Λάτσιο, που ισοφάρισε προσωρινά με τον Ιμόμπιλε. Κολάροφ και Φάσιο οι άλλοι σκόρερ των «τζιαλορόσι», που έφτασαν τους συμπολίτες τους στο -1 και είδαν το σερί των τεσσάρων νικών τους να σταματά.

Αντίστροφο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, εναλλαγές συναισθημάτων, πολλά γκολ στο μεγάλο ντέρμπι, μα κοινός παρονομαστής. Η Λάτσιο είχε καλύτερη ψυχολογία πριν το ξεκίνημα του Derby della Capitale, ισοφάρισε κι έδειξε ικανή να ανατρέψει το σκορ, όμως η Ρόμα των λίγων λαθών πήρε δίκαια εν τέλει τη νίκη με 3-1, συνεχίζοντας τη βαθμολογική ανάκαμψή της στη φετινή Serie A.

Από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι, οι «τζιαλορόσι» πήραν τα ηνία και προσπάθησαν να πιέσουν, ώστε να εκμεταλλευτούν τα λάθη της τριάδας της άμυνας των λατσιάλι. Η πρώτη ευκαιρία πάντως  στον αγώνα ήταν για την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι, όταν στο 18’ ο Μάρουσιτς βρέθηκε στα δεξιά της μικρής περιοχής, σούταρε αλλά ο Όλσεν έδιωξε σε κόρνερ.

Η «απάντηση» της Ρόμα ήρθε στο 23’, με τον Τζέκο να διανύει το μισό γήπεδο στην αντεπίθεση, να ντριμπλάρει εξαιρετικά τον Ατσέρμπι και να σουτάρει, με τον Στρακόσα όμως να αποκρούει από πολύ κοντά.

Το επόμενο διάστημα ήταν γεμάτο αντεπιθέσεις κι ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τους Ιμόμπιλε (25’) και Τζέκο (23’) να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες, πριν ο Παστόρε άθελά του… αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης! Στο 37’ αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού και ο Πελεγκρίνι, που πέρασε στη θέση του, έμελλε να είναι ο MVP του ντέρμπι.

Στο 45’ ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Στρακόσα την απαράδεκτη αντίδραση του Κάσερες και με τακουνάκι σε κενή εστία έβαλε μπροστά την ομάδα του Ντι Φραντσέσκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάτσιο προσπάθησε να απαντήσει και τα κατάφερε αναπάντεχα, χάρη στο τραγικό λάθος του Φάσιο στο 67’. Τότε ο στόπερ των «τζιαλορόσι» έχασε μόνος του τη μπάλα, ο Ιμόμπιλε είπε «ευχαριστώ» και με σουτ στο τετ α τετ νίκησε τον Όλσεν.

Εκεί φάνηκε πως οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν, αλλά η ψυχολογία τους καταβαραθρώθηκε εκ νέου, με τον Κολάροφ να μην τους αφήνει να το χαρούν. Συγκεκριμένα, στο 71’ με απευθείας φάουλ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους, κάνοντας «βουνό» τη συνέχεια για τη Λάτσιο.

Το μόνο που άλλαξε ήταν η έκταση του σκορ, αφού ο Φάσιο στο 86’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του κι εξιλεώθηκε για το τραγικό του λάθος προηγουμένως. Με δυνατή κεφαλιά μετά την εκτέλεση του Πελεγκρίνι νίκησε τη «γαλάζια» άμυνα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πλέον η Ρόμα βρίσκεται στους 11 βαθμούς, με την τρίτη νίκη της στη φετινή Serie A, ενώ η Λάτσιο έμεινε στους 12 και είδε τη συμπολίτισσα να πλησιάζει περισσότερο από ποτέ.

Πηγή: Gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή