Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-2: Οι Αγρινιώτες πήραν το πλεονέκτημα έδρας ενόψει πλέι άουτ της Super League

Ο Παναιτωλικός κέρδισε με 2-1 τον Ιωνικό στη Νίκαια για την τελευταία αγωνιστική της Super League και πηγαίνει με μια καλή συγκομιδή στα πλέι άουτ.

Η ομάδα του Αγρινίου πήρε το τρίποντο, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Super League, με τον Καρέλη στο 32′ να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους και τον Κορνέλιους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να «σφραγίζει» τη νίκη του Παναιτωλικού. Ο Λένις στο 82′ είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, εκτός του Παναιτωλικού που πρέπει να νιώθει σίγουρος ότι και την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στην κατηγορία, και ο Ιωνικός έχει μια ικανοποιητική απόσταση από τη 13η Λαμία, ώστε να μην μπλέξει σε άσχημα σενάρια.

Ο Κορνέλιους έδωσε το «διπλό» στους Αγρινιώτες

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ήλεγξαν το κέντρο και στο 32′ άνοιξαν το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Μεντόσα από τα αριστερά, ο ξεχασμένος στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής Καρέλης πήρε την ασίστ και έγραψε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, είχαν τις ευκαιρίες στο 38΄ και το 41΄, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια έχοντας πετύχει την ισοφάριση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον Ιωνικό αποφασισμένο να φέρει το ματς στα ίσια, οι γηπεδούχοι πάλεψαν από την έναρξη της επανάληψης για το 1-1, απείλησαν στο 55′, όταν ο Ρομαό βρέθηκε χωρίς αποτελέσματα τετ α τετ με τον Ανέστη (μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού) και δικαιώθηκαν στο 82′ από τον Λένις, που είχε περάσει αλλαγή στο 66′. Ο Άοσμαν βρήκε τον Λένις εντός της αντίπαλης περιοχής και ο τελευταίος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, ο Κορνέλιους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων «πάγωσε» το γήπεδο της Νεάπολης, με τον Κορνέλιους να γίνεται αποδέκτης της σέντρας του Νταγκό και από κοντά να διαμορφώνει το τελικό 2-1 για τον Παναιτωλικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-2

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (90+2′ Μαναλης), Βαφέας (66′ Καμπρας), Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Κιάκος (46′ Κανιας), Άοσμαν, Μάντζης (66′ Λένις), Τουράμ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (89′ Λουι), Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης, Φλόρες (61′ Αντούνες), Μάρτενσον, Ντουάρτε (89′ Μπακαδήμας), Μεντόσα (81′ Νταγκο), Βέργος, Καρέλης (61′ Ντίας).

Τα highlights της αναμέτρησης


Πηγή