Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Έφυγε με «διπλό» από το Περιστέρι και πάει με φόρα στα πλέι οφ της Super League

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του και επικράτησε με 2-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παλάσιος, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, οι «πράσινοι» πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν στα δυτικά προάστια, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής και έκλεισαν με τρίποντο την κανονική περίοδο της Super League, αποφεύγοντας (εκτός των άλλων) τη χειρότερη συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας σε μία σεζόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αργεντινός εξτρέμ «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε ένα τρίλεπτο για το «τριφύλλι» (75′, 77′) και έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα, όντας πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού. Έχασε πέναλτι στο 56′ ο Αϊτόρ σημαδεύοντας το δοκάρι.

Παλάσιος / Eurokinissi
Παλάσιος / Eurokinissi

Ο Παλάσιος ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για το «τριφύλλι»

Ο Ατρόμητος μπήκε με διάθεση να «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό κυρίως στην κόντρα και στο 14’ είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, όταν από γύρισμα στο όριο της περιοχής, ο Χαρίσης σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Διούδη.

Το «τριφύλλι» άρχισε να ανεβάζει την πίεσή του μετά το 20’ και στο 28’ είχε τη δική του πρώτη τελική στο ματς με ένα σουτ του Αϊτόρ, που μπλόκαρε σταθερά ο Γιαννιώτης δείχνοντας πολύ καλά αντανακλαστικά. Στο 37’ από ωραίο ένα-δύο των Παλάσιος και Γκατσίνοβιτς, ο Αργεντινός εξτρέμ μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά κι επιχείρησε σέντρα σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 40’ οι «πράσινοι» έκλεψαν την μπάλα και έφυγαν γρήγορα στην κόντρα με τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έβγαλε προς τον Παλάσιος, όμως το πλασέ του Αργεντινού δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός έχασε πέναλτι, αλλά ο Παλάσιος ήταν εκεί για να δώσει τη νίκη με 2 γκολ σε διάστημα λίγων λεπτών

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ πιο επιθετικά και στο 55′ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκατσίνοβιτς από τον Γιαννιώτη, έπειτα από χαμηλή σέντρα του Χουάνκαρ. Ένα λεπτό αργότερα ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, όμως «σημάδεψε» τη συμβολή των δοκών του Γιαννιώτη, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Στο 60’ από πίεση των «πράσινων» ψηλά, ο Παλάσιος υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή κι από πλάγια αριστερά σούταρε δυνατά, αλλά ο Γιαννιώτης έδειξε ξανά καλά αντανακλαστικά μπλοκάροντας σταθερά.

Το ίδιο έπραξε ο γκολκίπερ του Ατρόμητου και στο καλοχτυπημένο φάουλ του Χατζηγιοβάνη στο 71ο λεπτό, αποκρούοντας σε κόρνερ, ενώ στο 74’ ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη τελική του στο δεύτερο ημίχρονο με την κεφαλιά του Ροτάριου από το κόρνερ του Μουνίθ, να περνά πάνω από τα δοκάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν / Eurokinissi
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν / Eurokinissi

Στο 75’ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, όταν από χαμηλή σέντρα του Χατζηγιοβάνη, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Παλάσιος με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα (77’) οι φιλοξενούμενοι σκόραραν και δεύτερη φορά, όταν από πολύ ωραίο συνδυασμό μέσα στην περιοχή, η μπάλα από στρώσιμο του Γκατσίνοβιτς, κατέληξε στον Παλάσιος, που πλάσαρε ωραία στη γωνία, κάνοντας το 0-2, για να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι,

Στο 82′ από γλίστρημα του Χατζηισαΐα, ο Ιωαννίδης έφυγε σε τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη που απέκρουσε το πλασέ του, με το 2-0 να «σφραγίζει» ως το τέλος τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Σάλομον (62′ Άλιμπεκ), Χαρίσης, Καρτάλης (34′ λ. τρ. Ντένιτς), Ροτάριου (82′ Ναμπί), Μουνίθ, Κουλούρης.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Σάρλια, Βέλεθ (86′ Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (65′ Μαουρίσιο), Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος (88′ Καρλίτος), Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (65′ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (85′ λ. τρ. Βιτάλ).


Πηγή