Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κάτας για Παναθηναϊκό: Ίσως να μην παρουσιαζόταν ξανά η ευκαιρία – Στην Αθήνα ο Ισραηλινός τεχνικός για ν’ αναλάβει τους πράσινους

Ο Κάτας έκατσε για τελευταία φορά στην άκρη του πάγκου της Χάποελ στην ήττα από την Τουρκ Τέλεκομ και πλέον έρχεται στην Ελλάδα για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό.

Αρχικώς αναφέρθηκε στην ήττα από την Τουρκ Τέλεκομ: «Είναι μια πραγματικά σκληρή ήττα. Ένα πολύ δύσκολο συναίσθημα. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το κλαμπ και την πορεία του στο BCL. Ελπίζω τα παιδιά να κάνουν την καλύτερη προσπάθεια για να τελειώσουν τη δουλειά στη Γαλλία (σ.σ. η Χάποελ παίζει με τη Λιμόζ) και να προκριθούν».

Στη συνέχεια δήλωσε αναφορικά στην παρουσία του στη Χάποελ: «Σήμερα κλείνει ένα σπουδαίο κεφάλαιο για μένα… Σίγουρα θα ήταν πιο εύκολο για μένα να έκανα τον απολογισμό μου αν είχαμε νικήσει. Νιώθω ευλογημένος που δούλεψα στη Χάποελ. Η διοίκηση με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, το ίδιο οι παίκτες και οι φίλαθλοι που με στήριξαν και έδειξαν κατανόηση στην απόφασή μου. Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Δεν ήταν κάτι που περίμενα ότι θα συμβεί… Περισσότερο θα μου λείψουν οι άνθρωποι εδώ… Οι συζητήσεις που κάναμε με τον κόσμο, τα τραγούδια και τα συνθήματά τους στους αγώνες θα υπάρχουν πάντα στο μυαλό μου. Ερχόμουν στο γήπεδο κάθε μέρα, ένιωσα την αγάπη και τη στήριξή τους σαν να ήμασταν οικογένεια.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτά τα τρία υπέροχα χρόνια. Χτίσαμε κάτι πραγματικά σπουδαίο. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα με τον κορονοϊό, ο κόσμος απουσίασε… Είμαι πολύ υπερήφανος και θα νιώθω τη Χάποελ για πάντα σαν οικογένειά μου».

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, είπε: «Γνωρίζω πού πηγαίνω. Ξέρω καλά την ομάδα, την Ελλάδα, την Αθήνα, τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση! Χρειάζεται τύχη για να πάνε καλά τα πράγματα αλλά θεωρώ ότι έχω την ικανότητα να διαχειριστώ τις καταστάσεις. Η σχέση που έχω με τον Παναθηναϊκό έπαιξε ρόλο για την ευκαιρία που μου δίνεται. Θα προτιμούσα τα πράγματα να γίνουν πιο ομαλά. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα όμως κατάλαβα πως αυτή η ευκαιρία μπορεί να μην παρουσιαζόταν ξανά για μένα. Πλέον πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα στον Παναθηναϊκό».

Στην Αθήνα ο νέος τεχνικός των πρασίνων

Εποχή Όντεντ Κάτας ξημέρωσε από σήμερα Πέμπτη (14/1) στον Παναθηναϊκό, με τον Ισραηλινό τεχνικό να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» και να βγαίνει για πρώτη φορά από τα σύνορα της χώρας του.

Ο Ισραηλινός προπονητής βρίσκεται από το πρωί στην Αθήνα και το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση ως head coach της ομάδας στην οποία αγωνίστηκε στις αρχές της χιλιετηρίδας έχοντας κατακτήσει και την EuroLeague το 2000 στην Θεσσαλονίκη.

Αν μη τι άλλο επιστρέφει σε… γνώριμα λημέρια, αυτήν την φορά από διαφορετικό πόστο! Η παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού αναμένεται να δρομολογήσει και τις εξελίξεις και όσον αφορά και κάποια «ανοικτά θέματα» (σ.σ. όπως αυτό του Μάρκους Φόστερ) αλλά πρωτίστως προέχει η αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε (15/1, 19:00) στην Πόλη όπου θα κάνει και το προπονητικό του ντεμπούτο στο «τριφύλλι».

Η αποστολή των «πρασίνων» θα αναχωρήσει για την Τουρκία το πρωί της Παρασκευής (δηλαδή ανήμερα του αγώνα) με τον Όντεντ Κάτας να ετοιμάζεται για την επιστροφή στην EuroLeague μετά το σύντομο πέρασμά του από την Μακάμπι Τελ Αβίβ τη σεζόν  2007-08.

Πηγή: gazzetta.gr


Πηγή