Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κατερίνα Στεφανίδη: «Θα είμαι σε καλύτερη κατάσταση τον Αύγουστο»

Μετά την πέμπτη θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Ορεγκον, η Κατερίνα Στεφανίδη επέστρεψε για λίγες ημέρες στο σπίτι της, στο Κολοράντο, και βλέπει πλέον μπροστά, στους επόμενους στόχους της φετινής χρονιάς.

Ακόμη κι αν ο στόχος του μεταλλίου (που θα ήταν το τρίτο διαδοχικό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) δεν επιτεύχθηκε, η Ολυμπιονίκης του Ρίο έμεινε ικανοποιημένη από το 4,70μ. που έκανε, και αποτελεί την καλύτερη φετινή της επίδοση, και υποσχέθηκε ότι θα εμφανιστεί σε ακόμη καλύτερη κατάσταση τον Αύγουστο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έκανα ρεκόρ σεζόν στον κορυφαίο αγώνα της χρονιάς. Πάντα πας σε έναν μεγάλο αγώνα και θες να κάνεις το καλύτερο. Αυτό προσπάθησα να κάνω κι εγώ στο Όρεγκον κι ως ένα βαθμό το πέτυχα. Απλώς η επίδοση δεν ήταν αρκετή για να με βάλει στο βάθρο», δήλωσε η πρωταθλήτρια του επί κοντώ και συνέχισε:

«Για έναν περίεργο λόγο οι καλές συνθήκες, δηλαδή ο ευνοϊκός άνεμος, δεν με βοηθούν. Ήξερα από το ζέσταμα πως οι υπόλοιπες αθλήτριες θα πήγαιναν ψηλά, γιατί θα είχαν πλεονέκτημα σε σχέση με τον ευνοϊκό. Αν οι συνθήκες ήταν ανάλογες με του προκριματικού, τότε θεωρώ πως θα ήταν πιθανό να φτάσω μέχρι το μετάλλιο. Αυτό που κυρίως μου συμβαίνει, είναι πως έχω χάσει την επαφή με τα άλματα στα 4,80 και 4,85 μέτρα. Παρόλα αυτά, το πρώτο μου άλμα στα 4,85μ. ήταν αρκετά καλό. Αυτό είναι κάτι που θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω από εδώ και πέρα και στην προπόνηση».

Σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό του Μονάχου, όπου η Στεφανίδη θα πάει για να υπερασπιστεί τον τίτλο που έχει από τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, τόνισε: «Έτσι κι αλλιώς αναμένεται να είμαι σε καλύτερη κατάσταση τον Αύγουστο, την εποχή που έρχεται η αγωνιστική κορύφωση. Στο Ευρωπαϊκό θέλω να βρεθώ στο βάθρο, ενώ στο μυαλό μου είναι και ο τελικός του Diamond League».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε ξεχωριστή αναφορά στο εξαιρετικό κλίμα της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον: «Οι συνθήκες στους ξενώνες του Πανεπιστημίου είχαν μικρά θεματάκια, σε σχέση με τον κλιματισμό, αλλά και τη φασαρία. Ωστόσο μπορώ να πω πως έκανε πολύ καλό στο δέσιμο της ομάδας μας. Η ομάδα είχε πολλά νέα παιδιά, παρόλα αυτά όλοι ήμασταν μια παρέα και πραγματικά κάναμε μαζί πολλά πράγματα. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που βίωσα ως μέλος της εθνικής μας ομάδας στο Όρεγκον. Εξαιρετικό κλίμα και ανάμεσα στα παιδιά και σε σχέση με τους επικεφαλής και τους προπονητές. Θεωρώ πως η ομάδα μας διαθέτει νέα παιδιά, που μπορούν στο μέλλον να κάνουν καλές εμφανίσεις και να ξεχωρίσουν».

Η Στεφανίδη θα έρθει στην Ευρώπη για το Diamond League του Μονακό, στις 10 Αυγούστου, κι έπειτα θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.


Πηγή