Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κόσμο στα γήπεδα θέλει η πλειοψηφία της Super League για τα play offs – Αντίδραση από τον ΠΑΟΚ

Ήταν 28 Μαϊου όταν στην Super League συζήτησαν και συμφώνησαν να εισηγηθούν στην Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς play offs αλλά και play out με κόσμο σε ένα ποσοστό 20% ή και λίγο παραπάνω, βαδίζοντας στα… βήματα των Σέρβων.

Ακολούθησε συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με το προεδρείο της Λίγκας και συμφωνία να τα ξαναπούν πάνω σε αυτό το θέμα. Προφανώς και για να επιτραπεί κόσμος στα γήπεδα από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς θέλει ένα νέο πρωτόκολλο αγώνων αλλά και ένα εγχειρίδιο εφαρμογής του από τους εκάστοτε γηπεδούχους.

Μετά από όλα αυτά ακολούθησαν και επιστολές ομάδων όπως ο Ολυμπιακός για τα play offs. Στο έκτακτο Δ.Σ. της Πέμπτης τώρα που ασχολήθηκε με το ίδιο θέμα. Ο Ολυμπιακός ρώτησε αρχικά το ποιος έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με την ομόφωνη παλιότερη απόφαση της Διοργανώτριας Αρχής για το 20%. Έτσι όπως διατυπώθηκε η αναφορά φάνηκε να είναι… μπηχτή προς την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ από την μεριά του σημείωσε πως υπήρχε απόφαση πριν την έναρξη των αγώνων. Επίσης πως τα παιχνίδια που έγιναν χωρίς φιλάθλους στον πρώτο γύρο των play off θα πρέπει να γίνουν έτσι και στον 2ο για λόγους ισονομίας.

Επιπλέον τόνισε πως το 20% της πληρότητας του ΟΑΚΑ είναι 14.000 ενώ το 20% της Τούμπας είναι 6.000 και ότι αυτό δίνει πλεονέκτημα στις ομάδες με τις έδρες με περισσότερο κόσμο. Αντιπρότεινε έτσι ένα νούμερο στις 8.000 για κάθε γήπεδο. Πάντως σε επίπεδο Λίγκας όσες ομάδες πήραν τον λόγο τόνισαν πως θέλουν να παίξουν με κόσμο στα play offs και τα play out. Ακόμα ο ΠΑΟΚ ανέφερε πως σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα κορονοϊού να φέρουν την ευθύνη οι ΠΑΕ.

ΠΑΟΚ: «Σε πιθανό κρούσμα φιλάθλου ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε μια ξεκάθαρη θέση από την πρώτη τηλεδιάσκεψη της Λίγκας στις 5 Ιουνίου και από τότε τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του κόσμου σε ένα ποσοστό στα γήπεδα.

Αυτή η θέση ΔΕΝ άλλαξε ούτε κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης, όπου και πάλι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του κόσμου, επιμένοντας ότι για λόγους ισονομίας τα παιχνίδια που έγιναν χωρίς φιλάθλους στον πρώτο γύρο των playoffs θα πρέπει να γίνουν έτσι και στον 2ο γύρο.

Οι «ασπρόμαυροι» τόνισαν ότι το ποσοστό πρέπει να προκύψει από τα εισιτήρια διαρκείας και όχι τη χωρητικότητα των γηπέδων, ενώ το πιο σημαντικό ζήτημα που τέθηκε από πλευράς του έχει να κάθε με το θέμα ποινικής και αστικής ευθύνης σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα φίλαθλου θετικού στον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα σ’ ότι αφορά τις πιθανές ευθύνες ο κ. Γκαγκάτσης υποστήριξε πως καμία ΠΑΕ δεν μπορεί να εγγυηθεί την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στις θύρες των οργανωμένων φιλάθλων.

Πηγή: Gazzetta.gr


Πηγή